L'Ajuntament mantindrà la mediació amb la PAH de Rubí


  • Comparteix:

La PAH de Rubí està acampada davant l'oficina de CatalunyaCaixa del carrer de Villà

La PAH de Rubí està acampada davant l'oficina de CatalunyaCaixa del carrer de Villà

L'Ajuntament mantindrà la mediació amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí. En canvi, no retirarà les sancions imposades a l'entitat per haver acampat a Sant Cugat, tot i la moció de la CUP que sol·licitava la retirada de les multes.

ESCOLTA-HO

El text original de la CUP s'ha aprovat amb esmenes de CiU. La moció aprovada finalment demana que l'Ajuntament faci de mediador entre CatalunyaCaixa i els casos de la PAH gestionats en oficines de Sant Cugat, com també que apliqui els mecanismes previstos pels nous casos que es puguin crear. A més, sol·licita que el consistori exerceixi pressió en l'entitat bancària per afavorir una resolució satisfactòria a la problemàtica. També insta l'Ajuntament de Rubí a prendre les mesures polítiques necessàries per resoldre la situació plantejada per la PAH.

En la moció inicial, la CUP demanava que es retiressin les sancions imposades als membres de la PAH per ocupació de la via pública, però CiU ha suprimit aquest punt del text a través d'una esmena. El tinent d'alcalde de Seguretat i Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha justificat les multes perquè 'no ataquen el dret de reunió i manifestació de la PAH' sinó que 'demanen que compleixin els requisits de qualsevol situació a la via pública'.

Francesc Carol

La gent de la PAH està ocupant de manera no consentida la via pública. No estem atacant el seu dret de reunió i de manifestació, però demanem que compleixin els requisits que es demanen per a qualsevol situació de la via pública.


El regidor de la CUP Ignasi Bea ha exposat que la retirada de les sancions suposaria una declaració d'intencions de l'Ajuntament.

Ignasi Bea

Les administracions s'han de posicionar. Tenim la possibilitat de treure les multes, de fer una declaració d'intencions i de dir als bancs que no poden fer el que estan fent.


CiU i el regidor no adscrit, Bruno de Salvador, han votat a favor de la moció esmenada, mentre que ICV-EUiA, el PSC i la CUP han votat en contra i PP s'ha abstingut. De Salvador ha coincidit amb CiU que la retirada de les sancions no correspon a l'equip de govern. En canvi, ICV-EUiA considera que 'no es pot tractar els membres de la PAH com a delinqüents' i el PSC ha destacat la voluntat mediadora de l'Ajuntament. El PP ha reconegut la problemàtica de la PAH, però ha subratllat que ja existeix un reial decret que regula la dació en pagament.

La PAH de Rubí està acampada, des de fa 82 dies, davant de l'oficina de CatalunyaCaixa del carrer de Villà. La plataforma també va ocupar l'oficina de CatalunyaCaixa de l'avinguda de Torreblanca, però els Mossos d'Esquadra van desallotjar-los el mateix dia de l'acció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.