Procés Constituent aposta per promoure un front comú d'esquerres al Parlament


  • Comparteix:

Hemicicle del parlament de Catalunya / Foto: ACN

Hemicicle del parlament de Catalunya / Foto: ACN

L'economista i impulsor de Procés Constituent, Arcadi Oliveres, creu que aquesta formació ha d'esgotar totes les possibilitats per impulsar una candidatura unitària d'esquerres de cara a les properes eleccions catalanes. En una entrevista a Cugat.cat, Oliveres s'ha desmarcat de les declaracions del líder de la CUP, David Fernández, que ha manifestat la intenció del partit de concórrer als comicis de la mà de Procés Constituent. El també president de la Unipau ha reconegut la bona sintonia amb el partit de l'esquerra independentista però creu que la prioritat és sumar totes les forces d'esquerres per fer un front comú.

Després de les declaracions de Fernández a Catalunya Ràdio, en què assegurava que la CUP vol formar un tàndem amb Procés Constituent sota el nom de Crida Constituent, Oliveres ha manifestat que de moment la seva formació no ha decidit res i no ho farà abans de conèixer la data de les eleccions. Fins aleshores, ha dit, la prioritat és promoure un pacte conjunt de les esquerres per fer front comú durant la propera legislatura.

Arcadi Oliveres

La nostra intenció, de tota la vida, és formar una candidatura unitària d'esquerres. Encara no tirem la tovallola.


En cas que això no sigui possible, Oliveres sí que ha obert la porta a pactar amb formacions concretes, inclosa la CUP, amb la qual tenen 'molt bona sintonia'. Unes hores després de les declaracions de Fernández, la CUP ha emès un comunicat on puntualitza que no hi ha cap acord tancat amb cap formació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.