El govern comença a retornar a la ciutat el deute per la retirada de l'alta tensió


Temes relacionats

Completat el desmuntatge de les torres d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol (22/des/14)

La Generalitat tornarà els 1'5 milions de l'alta tensió en els propers dos anys ( 5/feb/14)


  • Comparteix:

Les torres d'alta tensió ja són història

Les torres d'alta tensió ja són història

La Generalitat farà efectiu en els propers dies el primer pagament dels diners que Sant Cugat i Valldoreix van avançar a compte del govern per finançar el soterrament de l'alta tensió. El president de l'EMD, Josep Puig, ha explicat a Cugat.cat que l'Institut Català d'Energia (ICAEN) ja ha notificat l'abonament dels 471.915 euros que havien de pagar al 2014. Puig ha afegit que la Generalitat ha inclòs en els comptes de 2015 i 2016 les dues aportacions restants que sumen l'1'5 milions de deute amb la ciutat.

Segons l'acord de plurianualitat aprovat per la Generalitat el 2013, el govern ha d'abonar a Sant Cugat i Valldoreix la quantitat avançada per les dues administracions en tres pagaments que s'havien d'efectuar entre el 2014 i el 2016. La quantitat corresponent a l'any passat, de 471.915 euros, es farà efectiva en els propers dies, ha explicat el president de l'EMD, Josep Puig, a Cugat.cat. Uns diners que l'Ajuntament i l'EMD es repartiran en proporció a l'aportació que van fer en el pressupost de l'eliminació de l'alta tensió.

Puig ha afirmat que les dues aportacions restants, de 471.915 i 629.220 euros, ja estan incloses en els pressupostos de la Generalitat per aquest 2015 i el 2016. D'aquesta manera, el govern comença en els propers dies a retornar part del deute contret amb Sant Cugat i Valldoreix per un valor total d'1'5 milions.

El president valldoreixenc s'ha felicitat pel fet que la Generalitat finalment comenci a pagar a la ciutat el que deu.

Josep Puig

En tot moment hem mantingut la confiança en la Generalitat. Faran el pagament, que ja està consignat.


Puig ha explicat que els diners abonats a Valldoreix serviran per amortitzar el deute del préstec que l'EMD va demanar per avançar la partida del govern.

L'històric soterrament de les línies d'alta tensió que creuaven Valldoreix i Mira-sol va finalitzar el desembre passat. El seu pressupost va ser de 3'9 milions, dels quals la Generalitat es va comprometre a aportar un milió i mig. A causa dels problemes de liquiditat del govern l'EMD va avançar 1'4 milions i l'Ajuntament, 962.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.