Sant Cugat condemna els atemptats de França amb una moció institucional


Temes relacionats

ICV-EUiA presenta una moció de rebuig a l'atemptat a 'Charlie Hedbo' (14/gen/15)

Adolf se solidaritza amb les víctimes de l'atemptat contra el 'Charlie Hebdo' ( 8/gen/15)

El Consell Comarcal fa un minut de silenci contra l'atemptat a 'Charlie Hebdo' ( 8/gen/15)


  • Comparteix:

Homenatge de l'artista Adolf a les víctimes de l'atemptat / Foto: Adolf

Homenatge de l'artista Adolf a les víctimes de l'atemptat / Foto: Adolf

El ple municipal ha expressat aquest dilluns la condemna als atemptats terroristes perpetrats a França, contra el setmanari satíric 'Charlie Hebdo' i un supermercat jueu. A través d'una moció institucional proposada per la junta de portaveus, els grups municipals han defensat la llibertat d'expressió, la convivència i el respecte com a valors suprems del model social europeu. El regidor no adscrit no hi ha donat suport per la 'burla constant' que el setmanari fa de temes religiosos.

ESCOLTA-HO

El text de la moció, aprovada a partir d'una proposta de la junta de portaveus a instàncies d'ICV-EUiA, qualifica d''atac intolerable' a la llibertat d'expressió i de crims horribles aquests atemptats, que són, diu, una expressió més d'intolerància, odi i fanatisme.

Per això, el ple ha expressat la seva condemna als fets i ha reivindicat la fermesa democràtica com a forma de combat contra la intolerància i la violència. El document també advoca la necessitat de combatre el fanatisme, tal com ha exposat la regidora ecosocialista, Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

Denunciem i combatrem el fanatisme, la intolència, així com els ideals provinents de la retòrica de la por i l'odi que abonen el terreny a actes violents com els succeïts a França.


La moció també expressa les condolences a les famílies i les víctimes, així com l''íntim respecte i solidaritat' amb el poble de França.

La moció, en ser proposada per la junta de portaveus, ha esdevingut moció institucional, tot i que no s'ha votat de forma unànime en no donar-hi suport el regidor no adscrit. Bruno de Salvador ha criticat la burla 'constant' que la publicació satírica fa de qüestions religioses, un aspecte que no recull la moció aprovada, han dit Casamitjana i la mateixa alcaldessa, Mercè Conesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.