La ciutat demana la retirada del projecte de llei espanyola de Seguretat Ciutadana


  • Comparteix:

La Llei vol restringir el dret a la manifestació pacífica / Foto: Arxiu ACN

La Llei vol restringir el dret a la manifestació pacífica / Foto: Arxiu ACN

El ple ha mostrat el seu rebuig al projecte de llei de Seguretat Ciutadana del govern espanyol en entendre que criminalitza i persegueix drets socials fonamentals amb un clar enduriment de la normativa. La moció és una proposta del PSC avalada per CiU, ICV-EUiA i la CUP, que ha topat amb els vots contraris del PP i el regidor no adscrit. Els populars consideren la llei 'encertada' perquè busca conciliar 'els drets de tots'.

ESCOLTA-HO

El text reprova el projecte de llei de la també anomenada 'llei mordassa' per 'restringir d'una manera arbitrària el dret a la manifestació de les reivindicacions dels ciutadans, posar en risc l'exercici dels drets i llibertats fonamentals i vulnerar els principis de proporcionalitat i seguretat jurídica', entre d'altres aspectes. Una moció, la del PSC, que l'ha aliat amb CiU, ICV-EUiA i la CUP per criticar el rerefons d'una llei 'més pròpia dels grisos', tal com ha dit el regidor Pere Soler.

Una consideració que, en diferents graus, han defensat la resta de grups. CiU s'ha emparat en un futur estat propi per poder plantar cara a la normativa amb una Llei de Seguretat pròpia; ICV-EUiA ha afirmat que la llei clarament 'proposa menys llibertat d'expressió', i la CUP ha titllat la normativa d''aberració' que persegueix la protesta social. El socialista Pere Soler ha expressat la seva preocupació per les conseqüències socials que podria tenir aquesta llei.

Pere Soler

Hi ha aspectes que fan que aquesta llei no sigui la més adequada. Hi ha partits que s'han aliat perquè aquesta llei sigui tirada enrere.


La proposta del PSC ha rebut els vots contraris del regidor no adscrit Bruno de Salvador, que ha remarcat que drets com la llibertat d'expressió 'són fonamentals, però han de tenir un límit'. De la seva banda el PP, amb el seu portaveu Jordi Carreras, ha resolt que el projecte de llei ha de donar resposta a situacions conflictives, tot conciliant 'els drets de tots'.

Jordi Carreras

El món civilitzat que volem ha de buscar suport en l'imperi de la llei.


La moció també posa de relleu que la seguretat pública a Catalunya ha de continuar sent competència del Mossos d'Esquadra en coordinació amb les policies locals i mostra el seu rebuig al fet que els funcionaris públics dels cossos policials 'siguin instrumentalitzats com a elements de repressió de la protesta social'. El text també demana la dimissió del ministre d'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.