L'EMD vol sotmetre a una consulta ciutadana la mobilitat del territori


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una de les reunions amb els veïns

Imatge d'arxiu d'una de les reunions amb els veïns

L'EMD de Valldoreix té previst convocar una consulta ciutadana per decidir sobre la mobilitat del territori. La proposta és resultat de les queixes ciutadanes per alguns dels canvis implantats arran de l'Estudi de Mobilitat de Valldoreix. Tot i així, la consulta es convocarà després de les eleccions municipals, ja que la llei obliga a convocar aquest tipus de processos amb un marge mínim de sis mesos de separació dels comicis.

Un grup de veïns, ara sota el nom de Mou-te per Valldoreix, s'ha oposat des de fa mesos a alguns dels canvis introduïts en la mobilitat del territori com a conseqüència de l'Estudi de Mobilitat.

L'expert en mobilitat responsable de l'estudi, Ole Thorson, ja va defensar que l'organització del trànsit al territori havia quedat antiquada com a resultat de l'augment de població i que calia introduir canvis de sentit i limitar la velocitat a 30 quilòmetres per reduir la contaminació i augmentar la seguretat de conductors, vianants i ciclistes.

Tot i així, l'EMD i els veïns van acordar congelar la seva aplicació fins arribar a un consens, i fins i tot, es va encarregar un nou l'estudi a l'empresa proposada pels veïns Mcrit.

Aquesta nova avaluació, amb un cost de 6.000 euros, analitza les diferents opcions de mobilitat i aposta per mantenir el doble sentit en els carrers que s'han canviat fins ara. Segons el president de l'EMD, Josep Puig, tant la proposta de l'estudi inicial com les conclusions d'aquesta segona diagnosi són aplicables. Per això Puig ha avançat que la seva intenció és consultar la ciutadania, tot i que haurà de ser després de les eleccions municipals.

Josep Puig

Aquest estudi conclou que tots dos models són aplicables a Valldoreix. Per això, farem una consulta ciutadana per aclarir quina és la mobilitat més adient i desitjada.


De fet, Puig ha explicat a Cugat.cat que aquest serà un dels compromisos de CiU-Actuem. Tot i així, la consulta requerirà d'un procés de preparació per decidir quina pregunta es farà i quan tindrà lloc el procés participatiu.

Josep Puig

Hi ha d'haver-hi un procediment per decidir quina és la consulta que s'ha de fer, quan es farà, quines preguntes, etc. No serà una pregunta de sí o no. La consulta s'ha d'articular en la línia perquè la gent pugui emetre el seu vot de forma clara.


Fins ara, l'Estudi de Mobilitat, inclòs en el Pla de Mobilitat de Sant Cugat, s'ha aplicat als carrers Joan Borràs, Ramon Escayola i passeig del Nard, que s'han convertit a un sol sentit. També estava previst canviar a un sentit la Rambla del Jardí, però es va paralitzar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.