L'equip Ubuntu de l'Arnau Cadell ultima els detalls per participar a la First Lego League


  • Comparteix:

L'equip Ubuntu de l'institut Arnau Cadell, format per set estudiants, es prepara per participar a la primera fase del torneig de la First Lego League que tindrà lloc el 18 de febrer als Salesians de Sarrià. Enguany, el certamen proposa als alumnes el repte 'Hydro Dynamics', amb el qual han de reflexionar, a través de la robòtica, sobre com es cerca, transporta i s'utilitza l'aigua. Així, l'equip, que té el suport i l'impuls de l'AMPA, presentarà un projecte de depuració i reaprofitament d'aigües en origen usant tècniques naturals.

L'equip Ubuntu està format per Èric Trullenque, Marc Expósito, Oriol Pros, Lluís Fontanet, Amadeu Torrens, Xavier Ramos i Víctor Ferrer, alumnes de diferents cursos d'ESO. L'entrenadora del grup, Anna Domingo, subratlla les dinàmiques de col·laboració entre els alumnes malgrat la diferència d'edat.

Anna Domingo

Són nois de primer amb nois de quart. El fet que tots aportin idees valuoses no té preu.


Els integrants, a dues setmanes d'enfrontar-se al torneig, l'encaren amb la intenció de passar de ronda i participar en la fase estatal i, si és possible, en l'europea. Malgrat l'esperit competitiu, els alumnes treballen valors com el treball en equip i aprenen conceptes tècnics referents a la robòtica. Ho expliquen els membres d'Ubuntu Èric Trullenque i Amadeu Torrens.

Èric Trullenque i Amadeu Torrens

T'ensenyen moltes coses noves i aprens molt. Amb els robots és molt divertit. / Sols no es fa res, som un equip.


L'equip ja va participar l'any passat al torneig i va endur-se el premi a l'emprenedoria. En cas de passar de ronda amb el torneig de febrer, participaran a la final estatal que tindrà lloc al març i, en cas també de prosperar, assistiran als tornejos internacionals entre l'abril i el juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.