ICV-EUiA buscarà el suport del ple als malalts d'hepatitis C

Imatge d'arxiu d'un laboratori / Foto: ACN

Política

Publicat el 2/feb/15 per Anna González

ICV-EUiA vol que l'Ajuntament insti el govern espanyol i la Generalitat a garantir el dret dels malalts a rebre el tractament en el sistema sanitari públic, com a mesura de solidaritat amb els afectats d'hepatitis C. Els ecosocialistes articularan la seva demanda amb una moció que presentaran al ple de febrer amb la qual rebutgen que es negociï de manera especulativa amb la salut.

D'aquesta manera, ICV-EUiA vol que el ple es posicioni a favor de les persones malaltes d'hepatitis C, que reclamen ser tractats amb un nou medicament que comercialitza l'empresa farmacèutica Gilead. El problema, per als ecosocialistes, és el preu 'abusiu' d'aquest medicament que fa impossible el seu tractament pel Sistema espanyol de Salut i que no respon a una qüestió de costos.

Segons ICV-EUiA, el tractament supera els 25.000 euros per persona, ja que l'empresa que el comercialitza va comprar la companyia que l'ha desenvolupat per 11.000 milions de dòlars i ara necessita compensar la inversió.

Tot i així, la regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana ha assegurat que l'Estat espanyol té eines per poder gestionar la situació, com negociar amb la farmacèutica per rebaixar el preu i tractar la patent.

Roser Casamitjana

El govern espanyol té eines, com tractar la patent i negociar amb la farmacèutica, per disminuir el preu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per això la moció reclama al consistori que reclami a l'Estat espanyol i el govern que es posicionin en favor de les persones malaltes i no es permeti el negoci especulatiu amb la salut. Segons la plataforma d'afectats, a l'Estat espanyol hi ha 30.000 malalts greus d'hepatitis C.