L'EMD defensa la legalitat de les llicències de les cases afectades per l'enderroc


Temes relacionats

El TSJC obliga l'EMD de Valldoreix a demolir tres cases per llicències il·legals ( 6/feb/15)


  • Comparteix:

Josep Puig és el president de l'EMD de Valldoreix

Josep Puig és el president de l'EMD de Valldoreix

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, defensa la legalitat de les llicències atorgades en la construcció de les tres cases afectades per l'enderroc que imposa una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Tot i que la sentència és ferma i de compliment en les properes setmanes, Puig ha assegurat que el procés 'encara no ha acabat' i que l'EMD s'està assessorant per intentar que la demolició només afecti una de les cases.

La setmana passada, la junta de veïns de Valldoreix va aprovar en modificació pressupostària reservar 70.000 euros per al pagament d'execució d'una sentència del TSJC. La sentència, a la qual ha tingut accés Cugat.cat, imposa a l'EMD enderrocar tres cases edificades amb llicències de reparcel·lació i obres 'fraudulentes'. La Candidatura Catalanista i de Progrés va lamentar la manca de documentació facilitada a l'oposició sobre l'assumpte, mentre que al torn de precs i preguntes es va mostrar la preocupació per la possibilitat que el propietari de les cases, l'empresa Bei Barcelona, pugui demanar una indemnització per l'enderroc.

La secretària de l'EMD va apuntar que, actualment, el govern s'està assessorant per fer possible que la demolició només afecti una de les cases, concretament, la que els propietaris diuen que té ús per a 'oficines'. A la junta de veïns, el president Josep Puig, de CiU-Actuem, va assegurar que l'EMD farà el possible perquè Valldoreix no hagi d'assumir aquesta despesa.

Una tesi que Puig ha tornat a defensar aquest dijous en una entrevista a Cugat.cat, en la qual el president ha garantit la legalitat de les llicències atorgades per l'EMD en el cas de les tres cases.

Josep Puig

Vull deixar clar que en el moment en què es van concedir aquests permisos d'obres es va consultar la Generalitat i eren totalment legals. El que passa és que la normativa va canviar i la situació s'ha anat complicant.


Són unes llicències que van ser concedides durant el mandat (1999-2002) de Miquel Paraira com a president, amb CiU. Una època que no passa per alt la membre de Gent x Valldoreix (GxV) i expresidenta de l'EMD per la Candidatura de Progrés, Montserrat Turu, que ha lamentat 'les irregularitats' d'aquell govern de CiU així com la manca de transparència de l'actual.

Montse Turu

Lamentem aquelles irregularitats i després ho vinculem a altres maneres de fer política que no ens agrada, com la manca de transparència de Josep Puig.


Preguntada sobre com va gestionar ella el cas durant la seva presidència, Turu ha respost que 'li va tocar defensar els interessos de Valldoreix com va poder'.

Les crítiques de GxV surten publicades al seu blog, on l'entitat mostra inquietud per una possible indemnització als propietaris de les cases 'a càrrec dels valldoreixencs'. Josep Puig ha lamentat el posicionament i ha reprovat que Turu vinculi la gestió del seu govern amb el de Paraira 'només per fer sang'.

De la seva banda, la uaSC demana a Puig que faci acomplir 'sense dilacions' la sentència. També considera que s'han de depurar les responsabilitats dels polítics de CiU que van governar l'EMD el 2001 i el 2002 i demana que assumeixin la totalitat dels costos d'advocats, despeses judicials i indemnitzacions que pertoquin. A més, la uaSC creu que cal revisar de forma urgent si hi ha altres casos als jutjats que, presumptament, esp uguin considerar fora de la legalitat urbanística.

El periode de tres mesos que té l'EMD per fer efectiu l'enderroc finalitza en les properes setmanes en compliment d'una sentència ferma, amb data del 12 de novembre. Malgrat això, el president Puig assegura que en aquest procés judicial encara no s'ha dit l'última paraula.

Bei Barcelona
La propietat de les cases és de l'empresa Bei Barcelona, que no és la primera vegada que afronta un enderroc del seu patrimoni. El 2007 es van demolir els polèmics 'tres xalets' construïts il·legalment en zona verda a Valldoreix el 2001. L'actuació, executada de forma subsidiària per l'EMD, complia una sentència del TSJC que anul·lava de ple dret les llicències atorgades. Les cases es van construir en zona verda amb una llicència de rehabilitació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.