L'escola Santa Isabel acata amb resignació el 25% de classes en castellà


  • Comparteix:

Un grup de 3r i P4 passaran a fer el 25% de les hores lectives en castellà

Un grup de 3r i P4 passaran a fer el 25% de les hores lectives en castellà

La directora de l'escola Santa Isabel, Maria Reina Montoro, demana que es mantingui la convivència i el bon clima al centre després del mandat judicial cautelar del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que els obliga a impartir el 25% de les hores lectives de P4 i 3r de primària en castellà. La responsable de l'escola defensa, en declaracions a Cugat.cat, el model d'immersió lingüística i accepta amb resignació les exigències judicials derivades de la denúncia d'una sola família.

La directora exposa el projecte educatiu de l'escola i el seu posicionament clar respecte la llengua: 'Estimular l'arrelament cultural català, que implica la consciència de país i la preservació de la llengua pròpia, la cultura, les tradicions i el llegat artístic'. Maria Reina Montoro assegura que el centre no ha tingut més opció que obeir i complir les exigències del TSJC.

El tribunal ha emès un mandat cautelar que obliga l'escola Santa Isabel a impartir el 25% de les classes de P4 i 3r de primària en castellà arran de la denúncia d'una família que demana l'escolarització dels seus fills en aquesta llengua. Els responsables del centre es van reunir aquest dijous amb els pares i els van exposar la proposta que presentaran al TSJC per arribar al 25%: el grup de 3r de primària passarà a fer les matemàtiques en castellà i el de P4 ho farà a les classes de psicomotricitat, comunicació, entorn i coneixement d'un mateix. En total, els alumnes afectats pel canvi passaran a fer set hores i mitja a la setmana en castellà.

A la reunió, molts pares van criticar la decisió judicial i van donar suport a l'escola. Un cop presentada la proposta, la directora demana que el dia a dia de l'escola segueixi amb normalitat i que es garanteixi la convivència i el bon clima al centre.

Maria Reina Montoro

La prioritat és garantir la convivència al centre i el bon clima. No volem que es converteixi en un conflicte.


Maria Reina Montoro reconeix que és la primera vegada que es troben amb una situació d'aquestes característiques i creu que el cas pot convertir-se en un precedent.

La decisió del TSJC afecta un total de vuit escoles de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.