L'escola Santa Isabel acata amb resignació el 25% de classes en castellà

Un grup de 3r i P4 passaran a fer el 25% de les hores lectives en castellà

Política

Publicat el 6/feb/15 per Pablo Vázquez

La directora de l'escola Santa Isabel, Maria Reina Montoro, demana que es mantingui la convivència i el bon clima al centre després del mandat judicial cautelar del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que els obliga a impartir el 25% de les hores lectives de P4 i 3r de primària en castellà. La responsable de l'escola defensa, en declaracions a Cugat.cat, el model d'immersió lingüística i accepta amb resignació les exigències judicials derivades de la denúncia d'una sola família.

La directora exposa el projecte educatiu de l'escola i el seu posicionament clar respecte la llengua: 'Estimular l'arrelament cultural català, que implica la consciència de país i la preservació de la llengua pròpia, la cultura, les tradicions i el llegat artístic'. Maria Reina Montoro assegura que el centre no ha tingut més opció que obeir i complir les exigències del TSJC.

El tribunal ha emès un mandat cautelar que obliga l'escola Santa Isabel a impartir el 25% de les classes de P4 i 3r de primària en castellà arran de la denúncia d'una família que demana l'escolarització dels seus fills en aquesta llengua. Els responsables del centre es van reunir aquest dijous amb els pares i els van exposar la proposta que presentaran al TSJC per arribar al 25%: el grup de 3r de primària passarà a fer les matemàtiques en castellà i el de P4 ho farà a les classes de psicomotricitat, comunicació, entorn i coneixement d'un mateix. En total, els alumnes afectats pel canvi passaran a fer set hores i mitja a la setmana en castellà.

A la reunió, molts pares van criticar la decisió judicial i van donar suport a l'escola. Un cop presentada la proposta, la directora demana que el dia a dia de l'escola segueixi amb normalitat i que es garanteixi la convivència i el bon clima al centre.

Maria Reina Montoro

La prioritat és garantir la convivència al centre i el bon clima. No volem que es converteixi en un conflicte.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Maria Reina Montoro reconeix que és la primera vegada que es troben amb una situació d'aquestes característiques i creu que el cas pot convertir-se en un precedent.

La decisió del TSJC afecta un total de vuit escoles de Catalunya.