El PP defensarà al ple el 'dret a decidir' la llengua vehicular a l'escola


Temes relacionats

L'escola Santa Isabel acata amb resignació el 25% de classes en castellà ( 7/feb/15)

El Santa Isabel vol fer les matemàtiques en castellà per acontentar el TSJC ( 6/feb/15)


  • Comparteix:

Biblioteca de l'escola Santa Isabel / Foto: Escola Santa Isabel

Biblioteca de l'escola Santa Isabel / Foto: Escola Santa Isabel

El PP vol que l'Ajuntament insti la Generalitat a garantir el dret de les famílies a decidir la llengua vehicular d'escolarització. De fet, el grup municipal popular presentarà una moció en aquesta línia, a la qual també proposa que el govern desenvolupi les accions necessàries per garantir el dret dels pares a educar segons les seves conviccions ètiques i morals i, per tant, també l'escolarització en castellà.

El PP buscarà en el ple municipal el suport per instar la Generalitat a garantir que els pares puguin escollir en quin idioma volen escolaritzar els seus fills. La moció coincideix amb el mandat judicial cautelar del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga l'escola Santa Isabel a impartir el 25% de les hores lectives de P4 i 3r de primària en castellà, arran de la denúncia d'una família que demanava l'escolarització en aquesta llengua.

En la proposta el PP també demana al govern que desenvolupi una campanya informativa destinada als pares sobre el 'dret a decidir la llengua vehicular en què s'han d'escolaritzar els seus fills'.

En declaracions a Cugat.cat, el portaveu del grup municipal del PP, Jordi Carreras, ha lamentat que 'les coses s'hagin de fer a contrapèl' i ha explicat que 'acceptar el castellà és una manera d'enriquir el nostre poble'.

Jordi Carreras

Acceptar el castellà és una manera d'enriquir el nostre poble, en lloc d'empobrir-lo quan un es mira el melic i no mira més enllà.


El Partit Popular ha celebrat la decisió de l'escola d'acatar l'ordre judicial i ha donat suport als pares denunciants, 'conscients de les dificultats que han hagut de superar durant quatre anys de litigi'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.