Puig proposa llistes electorals per elegir els vocals de les EMD


Temes relacionats

Puig vol una llei de governs locals que s'adeqüi a les demandes reals de les EMD (31/jul/13)


  • Comparteix:

Josep Puig

Josep Puig

El president de l'Agrupació de les EMD de Catalunya, Josep Puig, proposa que s'incloguin les llistes de vocals a l'hora d'elegir els representants d'aquestes administracions en la futura Llei de governs locals. Puig també creu que cal redefinir el nombre de vocals de les EMD per establir un criteri que es basi en la demografia de cada territori i no en el municipi del qual depèn cada entitat.

Amb el mandat a punt d'acabar, Josep Puig es mostra satisfet de la feina feta durant aquests anys i destaca, sobretot, haver aconseguit implicar activament bona part de les EMD a l'agrupació. Ara per ara, la Llei de governs locals és el principal repte de la formació. Segons el president, un dels seus objectius és modificar el sistema d'eleccions per incorporar llistes de vocals. Puig també subratlla que cal redefinir com s'estableix el nombre de vocals de les EMD per evitar 'situacions kafkianes'.

Josep Puig

Cal establir un altre sistema d'eleccions perquè s'incorporin les llistes amb els vocals. També cal tenir cura d'altres coses com, per exemple, redefinir el nombre de vocals.


Tot i això, fa un any i mig que la Llei de governs locals està encallada al Parlament i Puig no creu que s'aprovi abans dels comicis municipals, quan acaba el seu mandat com a president de l'Agrupació d'EMD de Catalunya. Un altre dels punts que Puig vol modificar són les retribucions d'alguns presidents de les EMD que no cobren per al seu càrrec. Per això, l'agrupació treballarà per aconseguir que se'ls cobreixin les despeses i les dietes, una qüestió que es podria modificar amb la nova llei d'hisendes locals.

Josep Puig

Són gent que són presidents de forma altruista i, fins i tot, posen diners de la seva butxaca. Cal compensar-los amb dietes o cobrint diverses despeses.


L'Agrupació d'EMD de Catalunya inclou una seixantena d'entitats. Aquest dissabte passat s'han constituït les EMD de Sant Miquel de Balenyà i l'Estartit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.