Conesa no veu factible fusionar el Vallès Occidental amb l'Oriental

L'alcaldessa, Mercè Conesa / Foto: Localpres

Política

Publicat el 15/feb/15 per Núria Juanico

L'alcaldessa, Mercè Conesa, no veu factible la proposta de la plataforma de patronals Fem Vallès de crear un únic Vallès per guanyar competitivitat. Conesa subratlla que els dos vallesos presenten realitats molt diferents tant en termes demogràfics com industrials, però no descarta valorar la petició de la plataforma una vegada es coneguin tots els detalls.

Fem Vallès va presentar dimecres passat als alcaldes de les dues comarques la proposta de crear una nova regió, que s'anomenaria Àrea Vallès i fusionaria els consells comarcals del Vallès Occidental i Oriental. Davant aquesta iniciativa, Conesa ha recordat que les comarques presenten dinàmiques diferents i que no hi ha una xarxa de comunicació sòlida que estructuri el territori.

Mercè Conesa

Les dinàmiques dels dos vallesos són diferents. També ho són les dades de població i indústria. S'ha de veure l'abast de la proposta que es presenta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les patronals, en canvi, consideren que la regió vallesana representa actualment 'el primer pol industrial, manufacturer i exportador del sud d'Europa' i que la zona resultant encaixaria 'sense cap dificultat' en la vegueria de Barcelona.