CiU frena la moció del PSC per reprendre el projecte d'un nou hospital públic


  • Comparteix:

El PSC s'ha quedat sol en la seva proposta / Foto: ACN

El PSC s'ha quedat sol en la seva proposta / Foto: ACN

El ple municipal, amb els vots contraris de CiU, ha rebutjat una moció del PSC per reobrir els llits hospitalaris de plantes tancats a centres de Terrassa i Sabadell, i construir l'hospital públic de referència Vicente Ferrer. CiU ha defensat que els serveis sanitaris locals reben una bona valoració de la ciutadania. El PP, ICV-EUiA i la CUP han criticat les mesures que aposten per la privatització de la sanitat. El regidor no adscrit s'ha abstingut.



ESCOLTA-HO

El text demanava la reobertura dels llits hospitalaris de planta tancats als hospitals de referència de Terrassa i Sabadell i reivindicava la construcció de l'hospital de referència per a Sant Cugat del Vallès, Rubí i Castellbisbal. A més, sol·licitava l'elaboració d'una diagnosi sobre la situació de les llistes d'espera de les diferents especialitats.

A través d'aquesta moció, el PSC també expressava el seu desacord i rebuig a les retallades en sanitat de la Generalitat, ja que 'repercuteixen de forma especialment cruel en amplis sectors de la ciutadania'. El portaveu socialista Pere Soler ha criticat les polítiques de retallades del govern.

Pere Soler

L'únic que s'està fent és traslladar serveis d'uns centres a uns altres, s'està marejant a la població, s'està movent a la població amb pèrdues de temps, amb econòmiques de trasllat. Desplaçar-se a Terrassa no és el mateix que desplaçar-se al CAP. Per tant també estem generant més diòxid de carboni i també malmetem el medi ambient.


El PP, ICV-EUiA i la CUP han donat suport a la moció i han criticat les mesures que aposten per la privatització de la sanitat. CiU, en canvi, s'ha posicionat en contra del text perquè considera que és 'massa generalista' i que 'no reflecteix la realitat de Sant Cugat'. El regidor de la formació, Raül Grangé, ha assenyalat que els serveis sanitaris de la ciutat són els tercers més ben valorats pels santcugatencs.

Raül Grangé

El 92'2% de la població utilitza els CAP de la nostra ciutat i, tot així, malgrat aquesta situació tan catastròfica que vostès plantegen, resulta que els ciutadans el valoren amb un 7'2 sobre una puntuació de 10.


El regidor no adscrit, Bruno de Salvador, s'ha abstingut perquè creu que és una moció 'repetitiva' i que la construcció de l'hospital de referència seria 'molt més cara' que la utilització de recursos existents a l'actualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.