El ple tomba la moció del PP per incloure Sant Cugat a la zona 1 de l'ATM


  • Comparteix:

El preu d'un billet senzill de Zona 2 per anar a Barcelona costa 3 euros / Foto: FGC

El preu d'un billet senzill de Zona 2 per anar a Barcelona costa 3 euros / Foto: FGC

El ple municipal rebutja la moció del PP que sol·licitava la inclusió de Sant Cugat a la zona 1 de l'Àrea de Transport Metropolità (ATM). La proposta ha comptat amb el suport de la CUP i el regidor no adscrit Bruno de Salvador, però ha estat tombada amb els vots en contra de CiU, el PSC i ICV, que no li troben sentit a abordar aquesta qüestió quan ja s'ha aprovat la implantació del nou sistema tarifari T-Mobilitat, previst a la ciutat per al 2018.

ESCOLTA-HO

Els populars consideren que, mentre no s'implanta el nou sistema, la ciutat hauria de ser inclosa a la zona 1 de l'ATM. A més, critiquen la T-Mobilitat perquè asseguren que obligarà a augmentar els impostos dels vehicles privats i els aparcaments. La regidora del PP, Maria Dolors Domènech, acusa CiU de l'augment fiscal que suposarà la posada en marxa de la T-Mobilitat.

Maria Dolors Domènech

La T-Mobnilitat no s'implantarà fins al 2018 i estem al 2015. A més, s'hauran d'apujar els impostos a vehicles i pàrquings. Senyors de CiU, n'estem tips, de tants impostos.


El tinent d'alcalde de Territori i Mobilitat, Pere Casajoana, qualifica la moció del PP d''extemporània, obsoleta i contradictòria'.

Pere Casajoana

La moció que presenten no té cap mena de sentit. Per un costat demanen que paguem coses i per l'altra que rebaixem els impostos. Si estem treballant en un sistema nou i just, ara han de tornar a treure el tema de la zona 1?


La moció del PP ha estat rebutjada amb 18 vots en contra de CiU, PSC i ICV. Ha rebut els vots favorables dels regidors populars, el regidor no adscrit Bruno de Salvador i la CUP, que demana obrir un debat sobre els 'punts foscos' de la T-Mobilitat i l'empresa privada que ho gestionarà.

Els preus del ferrocarril

Les diferències de preu entre alguns dels billets de zona 1 i zona 2 són les següents:

- Billet senzill: 2,15 euros (zona 1), 3 euros (zona 2)
- T10: 9,95 euros, 19,60 euros
- T-50/30: 42,50 euros, 71 euros
- T-Mes: 52,75 euros, 77,45 euros
- T-Trimestre: 142 euros, 211 euros

Al 2018, arribarà la T-Mobilitat
La T-Mobilitat, el sistema de transport públic que substituirà tota la gamma actual de títols, entrarà en servei durant el segon semestre de l'any vinent a tota la primera corona de Barcelona. Posteriorment, s'implantarà de forma progressiva a la resta de corones - entre les quals hi ha la zona 2, on se situa Sant Cugat - amb l'objectiu que al 2018 sigui una realitat a tot Catalunya.

La T-Mobilitat és una targeta que s'adaptarà a cada usuari i que permetrà calcular el preu del transport públic de manera personalitzada, en funció del grau d’ús del sistema i de les característiques personals que donen dret a bonificacions. Per tant, el preu per viatge s'adaptarà a la mobilitat real de cada ciutadà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.