CiU i PSC justifiquen l'augment del preu de l'aigua davant una moció del PP


  • Comparteix:

Al 2015, la tarifa de l'aigua s'encarirà un 4,3% a Sant Cugat / Foto: Gencat.cat

Al 2015, la tarifa de l'aigua s'encarirà un 4,3% a Sant Cugat / Foto: Gencat.cat

La moció del PP contra l'increment del preu de la tarifa de l'aigua ha estat rebutjada amb els vots de CiU i el PSC, que justifiquen l'augment per l'encariment de costos al que ha de fer front l'empresa Sorea. ICV-EUiA i la CUP consideren que la pujada de preus és conseqüència de la privatització dels serveis bàsics i s'han abstingut per no donar suport a una proposta popular que qualifiquen d''hipòcrita'.

ESCOLTA-HO

El PP denuncia l'acord de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) del passat novembre, que aprovava l'augment d'un 4,3% en la factura de l'aigua. El regidor del PP Álvaro Benejam creu que l'increment és desproporcionat i insta l'Ajuntament a prioritzar els interessos dels santcugatencs.

Álvaro Benejam

No correspon augmentar el preu de l'aigua perquè ja incorpora uns impostos que l'encareixen. Creiem que Sorea no passa per uns problemes econòmics que l'obliguin a pujar l'aigua.


La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, assegura que van autoritzar l'increment perquè estava justificat i avalat pels tècnics. A més, explica que l'augment de preu es traduirà, de mitjana, en un màxim de 75 cèntims d'euro a la factura.

Cristina Paraira

L'increment es va autoritzar perquè tècnicament es va considerar que estava justificat. El preu a Sant Cugat suposarà un increment mitjà de 0,75 euros per abonat.


El regidor no adscrit Bruno de Salvador ha fet costat al PP, mentre que el PSC s'ha alineat amb CiU.

ICV-EUiA i la CUP s'han abstingut i acusen els populars de presentar un moció 'hipòcrita' i incompatible amb el seu posicionament en el cas Castor i la privatització dels serveis bàsics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.