El ple demana l'arxiu de l'expedient contra el jutge Santiago Vidal


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del jutge Santiago Vidal / Foto: ACN

Imatge d'arxiu del jutge Santiago Vidal / Foto: ACN

El ple municipal exigeix al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el tancament i arxiu de l'expedient disciplinari contra el jutge Santiago Vidal per haver redactat un projecte de Constitució catalana. Així ho ha acordat aquest dilluns amb una moció impulsada per CiU i aprovada amb el suport d'ICV-EUiA i la CUP. El PSC s'ha abstingut i el PP hi ha votat en contra perquè considera que Vidal 's'ha extralimitat' en les seves funcions. L'acord veu en aquest expedient una represàlia contra el que considera una contribució pública al moviment sobiranista de Catalunya.



ESCOLTA-HO

El text recorda que en una societat democràtica cap persona hauria de veure's perseguida i sancionada per les seves idees expressades pacíficament. Per això exigeix al Consell General del Poder Judicial que tanqui i arxivi l'expedient contra el magistrat, motivat, diu la moció, per 'la seva contribució pública al marge de la seva activitat professional i en l'exercici del dret a la llibretat d'expressió al moviment sobiranista de Catalunya', tal com ha dit el regidor de CiU, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Creiem inadmissible que en una societat democràtica una persona es vegi sancionada per les seves idees. S'utilitza la justícia per imputar el president d'un país per convocar la gent a votar.


ICV-EUiA i la CUP han votat a favor de la moció i han defensat la llibertat d'expressió. El PSC, en canvi, s'ha abstingut perquè 'els jutges no es poden posar en política' i perquè creu que Vidal 'és jutge les 24 hores', de manera que 'ha de vigilar el que diu'.

De la seva banda, el PP s'ha posicionat en contra del text ja que Santiago Vidal 'és present als mitjans de comunicació com a jutge'. Segons el regidor popular, Álvaro Benejam, amb la defensa de Santiago Vidal es vol crear 'un nou màrtir'.

Álvaro Benejam

Tot és una maniobra orquestrada per generar un nou màrtir per a la causa. Per això totes aquestes persones defensen Santiago Vidal. Un jutge no pot manifestar segons quines coses.


El regidor no adscrit, Bruno de Salvador, també ha votat en contra de la moció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.