El ministeri preveu la MAT Collserola com a projecte a partir del 2020


Temes relacionats

Tots els partits del ple, tret del PP, s'oposen a la MAT de Collserola (17/jun/14)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del parc de Collserola / Foto: Parc de Collserola

Imatge d'arxiu del parc de Collserola / Foto: Parc de Collserola

El ministeri d'Indústria, Energia i Turisme espanyol manté com a projecte la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que creuaria el parc de Collserola, però en la previsió d'infraestructures a abordar partir del 2020. El ple municipal ja es va oposar a la projecció d'aquesta línia, que uneix Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet passant pel parc natural.

La MAT Collserola estava prevista dins la planificació del ministeri 2008 -2016, però pel seu cost va quedar aparcada. Amb la nova planificació, que engloba els anys 2015-2020, el projecte ha quedat aturat, tot i que aquest mateix document, que es troba en la fase d'informació pública, preveu la infraestructura en els annexos dedicats a les actuacions necessàries a partir del 2020, com ha explicat a Cugat.cat el director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat, Pere Palacín.

Pere Palacín

Inicialment aquesta infraestructura no apareix a la planificació del 2015-2020, però sí a un annex d'infraestructures posteriors al 2020. El traçat és per Collserola i aeri.


Palacín ha recordat que la Generalitat ja va emetre un informe desfavorable el 2014 i ha assegurat que el govern treballarà per al mínim impacte d'aquesta infraestructura que està prevista amb un traçat aeri.

Pere Palacín

Nosaltres al 2014 vam fer un informe desfavorable. Demanem que sigui amb el mínim impacte en el territori.


De fet, el ple municipal ja va expressar el juny passat el seu rebuig al projecte en considerar-lo innecessari i que 'trinxa Collserola'.

La MAT a Collserola
El 2007 Barcelona va patir durant l'estiu episodis de manca de corrent elèctric a algunes zones de la ciutat. Red Eléctrica Española, propietària de la xarxa de distribució, va fer públic que la resolució de situacions futures passava per la construcció de diferents connexions entre centrals elèctriques amb línies de corrent de Molt Alta Tensió (MAT) a 400.000 volts de tensió.

Un dels trams de MAT projectats unia les estacions elèctriques de Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet. Aquesta connexió va rebre llavors el nom de la MAT de Collserola, ja que proposava travessar el parc natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.