Els veïns de Mira-sol volen una solució a la mobilitat a l'entorn de l'HGC


Temes relacionats

Pas endavant perquè el solar del Catalunya aculli equipaments esportius (14/feb/15)

Una coordinadora d'entitats i l'Ajuntament programarà al Casal de Mira-sol (10/feb/15)

Nou pas per protegir Can Busquets i Can Monmany i suprimir el Vial d'Enllaç (16/des/14)

Promusa farà habitatge a Can Cabassa per saldar part del deute amb Adif (18/nov/14)


  • Comparteix:

Un moment del consell de barri de Mira-sol

Un moment del consell de barri de Mira-sol

Els veïns de Mira-sol reclamen a l'Ajuntament una solució de mobilitat als terrenys de Can Cabassa que, de moment, serveixen d'aparcament provisional a l'espera de construir-hi 178 habitatges. El Pla de Millora Urbana (PMU) que ho estableix s'ha presentat aquest dilluns al consell de barri de Mira-sol, on el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha afirmat que es garantirà un aparcament gratuït per als veïns a l'entorn de l'Hospital General de Catalunya (HGC), tot i que l'inici de les obres està previst d'aquí a cinc anys.

Els veïns de Mira-sol han tornat a exposar el conflicte de mobilitat a la zona de Can Cabassa, on conflueixen els vehicles dels estudiants de la UIC, les persones que accedeixen a l'Idcsalud Hospital General de Catalunya i els veïns. Per resoldre aquesta problemàtica, fa prop de vuit mesos l'Ajuntament va habilitar els terrenys del costat del carrer de Granada com un aparcament provisional. Davant la futura construcció d'habitatges en aquesta zona, ara els veïns reclamen una alternativa perquè no torni a sorgir el conflicte anterior, tal com ha dit la vocal de l'Associació de Veïns de Sant Joan de Mira-sol, Imma Valderrama.

Imma Valderrama

Demanem que no hi hagi problemes d'aparcament. Volem que s'habiliti alguna zona, perquè l'aparcament que hi ha per als veïns s'ocupa per persones de fora.


El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Mobilitat, Pere Casajoana, ha assegurat que els habitatges tindran pàrquing, de manera que no es generarà més demanda d'aparcament una vegada estiguin construïts. Casajoana també ha afirmat que s'habilitarà una zona exclusiva perquè els veïns puguin aparcar de forma gratuïta.

Pere Casajoana

És una actuació que es va fer provisional i que es mantindrà. Quan comenci la construcció s'hauran de prendre mesures perquè pogueu aparcar gratuïtament.


Els nous habitatges, en règim de lloguer protegit, tindran entre tres i cinc pisos d'alçada i també s'edificarà un espai destinat a locals comercials. Una part d'aquesta construcció es vendrà a un privat per saldar part del deute que el consistori manté amb Adif.

Altres temes de la sessió
Al consell de barri també s'ha presentat el Pla especial d'usos del solar de Pompeu Fabra. Aquest pla estableix com a activitats esportives prioritàries per al complex la construcció de piscines cobertes i descobertes i tres pistes poliesportives. Casajoana ha apuntat que encara no s'ha establert el tipus de gestió, qui se'n farà càrrec ni qui construirà l'edifici.

A la sessió d'aquest dilluns també s'ha donat compte de la creació de la coordinadora sociocultural de Mira-sol, que s'encarregarà de la programació del Casal de Mira-sol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.