Raül Romeva, a les travesses per substituir Forcadell al capdavant de l'ANC


Temes relacionats

Romeva deixa ICV: 'No crec en una Catalunya sobirana dins d'Espanya' ( 2/mar/15)

El Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir suma 41 entitats i 84 persones (24/jun/14)


  • Comparteix:

Raül Romeva / Foto: ACN

Raül Romeva / Foto: ACN

L'exeurodiputat santcugatenc per ICV, Raül Romeva, es perfila com a substitut de Carme Forcadell en el lideratge de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Segons 'El Punt-Avui', diversos sectors de l'ANC veuen amb bons ulls aquesta possibilitat. A mitjans d'abril, es tancarà el termini per presentar candidatures.

Aquesta setmana, Romeva ha deixat ICV. El santcugatenc ha explicat que la formació ecosocialista 'ha posat rumb cap a una Catalunya dins d'Espanya' mentre que ell aposta clarament per dotar Catalunya d'estructures d'estat. L'exeurodiputat també ha sostingut que no veu possible 'una Catalunya sobirana dins d'una Espanya plurinacional', tal com ha defensat ICV a la convenció nacional d'aquest cap de setmana. En el seu comiat d'ICV, el santcugatec també ha apuntat que se'n va 'per iniciar nous projectes', tot i que no aclareix quins.

L'eurodiputat santcugatenc d'ICV, Raül Romeva, va acomiadar-se a l'abril passat de la seva tasca al Parlament Europeu després de formar-ne part dues legislatures, el que equival a 10 anys. Actualment es dedica a la docència i és coordinador del Pacte Santcugatenc pel dret a decidir.

L'assemblea general de l'ANC del 12 d'abril activarà el procés per renovar els 75 membres del secretariat nacional, del quals un terç completa el cicle de tres anys que els estatuts fixen com a màxim de mandat. Una de les persones a substituir és Carme Forcadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.