Romeva diu que no aspira a la presidència de l'ANC


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Raül Romeva als estudis de Cugat.cat

Imatge d'arxiu de Raül Romeva als estudis de Cugat.cat

L'exeurodiputat santcugatenc Raül Romeva nega haver manifestat cap intenció o aspiració a presidir l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). En un missatge a les xarxes, Romeva ha desmentit ser 'candidat' i ha assegurat que l'entitat no s'ha posat en contacte amb ell per aquesta qüestió.

L'assemblea general de l'ANC del 12 d'abril activarà el procés per renovar els 75 membres del secretariat nacional, del quals un terç completa el cicle de tres anys que els estatuts fixen com a màxim de mandat. Una de les persones a substituir és Carme Forcadell, la presidenta. Segons va publicar 'El Punt-Avui', diversos sectors de l'ANC veuen amb bons ulls passar el lideratge a Raül Romeva.

Tot i així, Romeva ha desmentit que opti a aquest càrrec, com ha explicat aquest dilluns al programa 'Els matins de Catalunya Ràdio'.

Raül Romeva

No ha contactat ningú. No s'ha plantejat. Jo no he manifestat mai la meva intenció o la meva aspiració a ser-ho.


Romeva també ha descartat posicionar-se sobre si l'ANC s'ha de presentar a les eleccions del 27S. La setmana passada, Romeva va deixar ICV. El santcugatenc ha explicat que la formació ecosocialista 'ha posat rumb cap a una Catalunya dins d'Espanya' mentre que ell aposta clarament per dotar Catalunya d'estructures d'estat. L'exeurodiputat també ha sostingut que no veu possible 'una Catalunya sobirana dins d'una Espanya plurinacional', tal com ha defensat ICV a la convenció nacional d'aquest cap de setmana. En el seu comiat d'ICV, el santcugatenc també ha apuntat que se'n va 'per iniciar nous projectes', tot i que no aclareix quins.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.