SCC reclamarà que es retiri l'estelada de Lluís Millet quan comenci la campanya


  • Comparteix:

El vicepresident de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, després de la reunió amb l'alcaldessa

El vicepresident de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, després de la reunió amb l'alcaldessa

Societat Civil Catalana (SCC) tornarà a demanar la retirada de l'estelada de la plaça de Lluís Millet, a tocar de l'estació de Sant Cugat, quan comenci la campanya electoral de les municipals. Ho ha anunciat aquest dimarts el vicepresident de la plataforma, el santcugatenc José Rosiñol, després d'una reunió amb l'alcaldessa, Mercè Conesa, que li ha reiterat la negativa a retirar la bandera. En la trobada, Rosiñol també li ha retret que es facin servir 'mitjans públics per instal·lar carpes i penjar pancartes d'associacions', en al·lusió a les independentistes.

Aquest dilluns, un jutge de Barcelona ha desestimat la petició de SCC de retirar de forma cautelar l'estelada de la plaça de Lluís Millet' mentre no es resolgui la demanda que la plataforma va interposar a l'Ajuntament per haver instal·lat aquesta bandera 'inconstitucional'. El jutge creu que col·locar aquesta bandera infringeix el principi de neutralitat administrativa, però assegura que no és il·legal mentre no es tracti d'un període electoral.

Per això, Societat Civil Catalana acudirà a la junta electoral central un cop arribin les eleccions municipals, per demanar que es retiri l'estelada de la plaça de Lluís Millet i totes les estelades col·locades en espais públics de Catalunya. El vicepresident de la plataforma, José Rosiñol, ho ha anunciat després de reunir-se amb l'alcaldessa i rebre una nova negativa a la seva petició.

José Rosiñol

Ja que tenim aquest pronunciament del jutge, quan comenci la campanya, demanarem la retirada de totes les estelades en espais públics. Li hem demanat a l'alcaldessa i ja ens ha dit que no ho farà.


En la trobada amb Conesa, Rosiñol li ha presentat el grup santcugatenc de SCC, liderat per Maria José Argerich. Rosiñol li ha exposat l'ideari de la seva plataforma i li ha retret que l'Ajuntament posi a disposició de les associacions independentistes mitjans públics per instal·lar carpes i penjar pancartes, un fet que ja va denunciar C's al novembre.

Tot i la petició de Cugat.cat, l'alcaldessa no ha fet declaracions després de la reunió.

Polèmica per l'admiració cap a Blas Piñar
En l'atenció als mitjans, José Rosiñol no ha volgut fer cap declaració sobre la presumpta admiració del president de SCC, Josep Ramon Bosch, cap al líder d'ultradreta espanyol Blas Piñar. Tampoc no ha volgut valorar la petició d'ICV-EUiA per portar al Parlament Europeu una queixa formal per haver concedit una Premi Ciutadà Europeu a SCC, quan el seu president professa admiració per un ultradretà com Blas Piñar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.