El ple dóna avui el vistiplau a l'acord per a la gestió de les Cases dels Mestres


Temes relacionats

ICV-EUiA presentarà una moció per defensar el dret de vaga (13/mar/15)

L'endeutament de l'Ajuntament assoleix el mínim històric del 55% (14/mar/15)

La primera promoció d'habitatge públic de masoveria cooperativa, a Sant Cugat (12/mar/15)

El PSC vol que es derogui la pena de presó permanent revisable (12/mar/15)

ICV-EUiA demana a l'Ajuntament que faci complir la Llei contra l'homofòbia ( 9/mar/15)

La CUP demana la retirada del projecte de llei de cooperatives de la Generalitat ( 5/mar/15)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipal / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu del ple municipal / Foto: Localpres

L'equip de govern donarà compte aquest dilluns al ple municipal de l'acord assolit amb 6 Claus i Sostre Cívic per a la gestió de les Cases dels Mestres de la Floresta. El ple també debatrà sis mocions dels grups municipals que posaran sobre la taula la Llei contra l'homofòbia, el rebuig a la LOMCE, la defensa del dret de vaga, el nou codi penal, la retirada del projecte de Llei de cooperatives i la condemna a l'Estat Islàmic. La sessió comença a les set del vespre a la sala de plens de l'ajuntament i mitja hora abans és el torn dels precs i preguntes de la ciutadania.

Punts a tractar al ple
La sessió plenària haurà de donar el vistiplau a diversos punts de mobilitat i urbanisme, entre els quals hi ha la dació de compte de l'acord entre l'Ajuntament, Sostre Cívic i 6 Claus per a la gestió de les Cases dels Mestres de la Floresta. Aquest acord servirà per impulsar la primera promoció d'habitatge públic en règim de masoveria cooperativa de Catalunya.

A més, el ple municipal donarà compte de la declaració conjunta de la junta de portaveus de suport al 'Manifest 8 de març del 2015 - Dia Internacional de les Dones, el món local mou fitxa'. L'acord institucional donarà pas a les mocions dels grups municipals. ICV-EUiA, CiU, el PSC i la CUP porten a la sessió una proposta conjunta per difondre la Llei contra l'homofòbia. CiU, ICV-EUiA i la CUP també s'uneixen per aconseguir el rebuig del ple a la LOMCE. De la seva banda, ICV-EUiA i el PSC porten una moció per a la defensa de les llibertats i el dret de vaga.

El PP buscarà la condemna del ple a la violació sistemàtica dels drets humans per part del Califat de l'Estat Islàmic. A més, el PSC demana la derogació de la pena de presó permanent revisable al nou codi penal. De la seva banda, la CUP proposa un acord per instar la retirada del projecte de Llei de cooperatives de la Generalitat i en suport al cooperativisme català.

En l'àmbit d'economia, l'equip de govern presentarà els informes del quart trimestre del 2014 sobre el compliment de les mesures de lluita contra la morositat, així com la liquidació del pressupost de l'any passat i dels quatre organismes autònoms. També es proposen diverses modificacions de preus públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.