El ple reclama el desplegament i la divulgació de la Llei contra l'homofòbia


  • Comparteix:

A l'octubre, el Parlament va aprovar la Llei contra l'homofòbia amb el vot en contra de PPC i d'Unió / Foto: ACN

A l'octubre, el Parlament va aprovar la Llei contra l'homofòbia amb el vot en contra de PPC i d'Unió / Foto: ACN

L'Ajuntament s'implicarà en el desplegament de la Llei catalana contra l'homofòbia amb un bàner a la seva web amb informació sobre la normativa. Així s'ha acordat en el ple municipal d'aquest dilluns després de l'aprovació d'una moció presentada per ICV-EUiA que demanava un paper actiu del consistori i la Diputació en la implementació i difusió de la llei catalana per garantir el compliment dels drets del col·lectiu LGTB. La moció ha estat aprovada amb els vots a favor dels ecosocialistes, CiU, el PSC i la CUP. El PP i el regidor no adscrit Bruno de Salvador han votat en contra d'aquesta proposta per reforçar la lluita contra la discriminació per raó d'orientació sexual.

ESCOLTA-HO

L'acord preveu incorporar un bàner a la web de l'Ajuntament amb un enllaç amb informació sobre la llei per difondre els seus continguts entre la població. A més, també insta la Diputació a implementar la normativa a tots els municipis de la seva demarcació i a oferir formació als funcionaris, treballadors i professionals a qui afecti. La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha defensat la moció perquè fomenta la difusió de la llei amb l'objectiu que tothom sàpiga com defensar-se davant d'una agressió.

Roser Casamitjana

Constatem que aquesta llei, si no se'n fa difusió, quedarà en res. Volem donar-la a conèixer perquè tothom sàpiga com defensar-se davant d'una agressió.


L'Ajuntament contra l'homofòbia
Al juliol de l'any passat, el ple ja va manifestar el seu suport a la llei pels drets de les persones LGTB que llavors tramitava el Parlament. La moció inicial de la CUP, esmenada per CiU, va rebre el suport del ple municipal amb l'excepció del PP, que hi va votar en contra, i dels regidors d'UDC, que es van abstenir. De fet, el regidor del PP, Jordi Carreras, ha subratllat que voten en contra de la moció perquè creuen que la llei és 'una xapussa' i que perjudica les persones homosexuals.

Jordi Carreras

Creiem que aquesta llei és una 'xapussa'. És una llei dolenta, que pot perjudicar les persones de l'orientació sexual que es contempla a la llei.


A l'octubre, la llei contra l'homofòbia es va aprovar al Parlament amb el suport de tots els grups de la cambra, excepte el PP i UDC. La norma, pionera a l'Estat espanyol, protegeix la dignitat, integritat i llibertat de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals. A més, regula aspectes del món laboral, els mitjans de comunicació, la família, els serveis socials, l'educació i la salut i estableix multes si no es compleix. Així, per exemple, les expressions vexatòries que incitin a la violència i la convocatòria d'actes que promoguin l'odi al col·lectiu són sancionables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.