El ple es felicita pel procés d'adjudicació de les Cases dels Mestres de la Floresta


Temes relacionats

La primera promoció d'habitatge públic de masoveria cooperativa, a Sant Cugat (12/mar/15)

Okupen sis cases a la Floresta per reclamar masoveria urbana a Sant Cugat (16/jun/14)


  • Comparteix:

Les Cases dels Mestres / Foto: La CUP la Floresta

Les Cases dels Mestres / Foto: La CUP la Floresta

L'equip de govern ha presentat aquest dilluns al ple l'acord amb 6 Claus i Sostre Cívic per a la gestió de les Cases dels Mestres de la Floresta, posada en valor per tots els grups municipals. D'aquesta manera, es formalitza el conveni per fer realitat la primera promoció d'habitatge públic en règim de masoveria cooperativa de Catalunya.

ESCOLTA-HO

El conveni, signat dijous passat després de set mesos de negociació, dóna el tret de sortida al procés per adjudicar els 11 habitatges de les Cases dels Mestres de la Floresta, que van ser objectes d'ocupació el juny passat.

La particularitat del projecte rau en la modalitat de convivència, ja que seran els inquilins els que es faran responsables de les obres d'adequació i manteniment dels habitatges.

El projecte anirà prenent forma en fases. La primera consisteix en la remodelació de les estructures per donar lloc als 11 habitatges, més la zona comuna. Aquests treballs aniran a càrrec de Sostre Cívic, tindran un cost de 170.000 euros abonats per Promusa i s'executaran a través d'una escola taller. La inversió municipal es recuperarà a través de Sostre Cívic, que serà qui gestioni els cànons per a la cessió dels drets de superfície que ostentarà durant 75 anys. Aquest tràmit finalitzarà quan es concedeixi el certificat d'habitabilitat.

La segona part serà l'adequació dels habitatges que serà assumida pels masovers com a part del pagament per fer-ne ús. S'ha fixat un període de cinc anys, prorrogable a dos més, per enllestir aquesta fase. Una vegada enllestit aquest procés, les cases passaran al parc d'habitatge protegit per a persones amb necessitats socials. El preu definitiu del lloguer s'ha fixat en quatre euros per metre quadrat als quals s'hauran de sumar les despeses de comunitat i l'IBI.

Amb aquest conveni es dóna per finalitzada l'ocupació de l'espai per part de 6 Claus, tot i que el col·lectiu d'acord amb l'Ajuntament es quedarà a les cases encara un dies fins tenir el permís d'obra.

Altres punts de Mobilitat i Urbanisme
El ple municipal ha donat llum verda aquest dilluns al text refós del Pla Especial Urbanístic per a la implantació de l'Estació Depuradora d'Aigua Residual (EDAR) a Can Cortés. Ara la comissió d'Urbanisme haurà d'aprovar la modificació de manera definitiva. La construcció de la depuradora començarà una vegada s'hagin recaptat totes les quotes, que assumeixen els veïns. El ple ha aprovat la moció per 21 vots a favor i quatre abstencions.

La sessió plenària també ha aprovat amb 15 vots a favor i 10 abstencions l'inici de la tramitació de la modificació puntural i transcripció del planejament en l'àmbit de Can Trabal. Aquest tràmit inclou, com ja es va fer en l'àmbit de a Floresta, les modificacions necessàries per poder solucionar la mobilitat a la zona de l'escola El Pinar. L'actuació preveu ampliar a nou metres el carrer de la Mànega per retornar la doble circulació i construir una rotonda, fet que comportarà la modificació de les afectacions de vialitat de l'escola El Pinar i dos propietaris més. L'equip de govern està pendent de tancar el conveni amb els tres propietaris el mes vinent i té previst iniciar el projecte urbanístic aquest estiu. L'actuació obligarà aquests propietaris a retirar les tanques uns metres.

A més, el ple ha donat el vistiplau a l'inici de la dissolució del consorci urbanístic per al desenvolupament del parc d'activitats econòmiques de Can Sant Joan en considerar que ja s'han assolit les fites marcades amb la seva constitució, el 1990. La votació ha tingut 22 vots a favor i tres abstencions

Els grups municipals també han aprovat amb 21 vots a favor i quatre abstencions una suspensió de llicències al carrer d'Elisenda Ribatallada. Aquesta suspensió és una mesura cautelar fins a la redacció d'un nou planejament urbanístic que ha de permetre protegir una alzina de 200 anys catalogada i alhora garantir els drets dels propietaris de la parcel·la on està l'arbre. Els propietaris van proposar podar l'alzina per poder encabir-hi habitatge en aquesta parcel·la, una proposta que els tècnics municipals han rebutjat. Ara, l'Ajuntament estudiarà possibles modificacions puntuals en aquest espai per protegir l'alzina i poder construir-hi els habitatges.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.