El ple mostra el seu rebuig al projecte de reforma de la Llei del Codi Penal

La presó de Quatre Camins / Foto: ACN

Política

Publicat el 16/mar/15 per Sergio Morales

Tots els partits del ple, excepte el PP, han manifestat el rebuig a la pena de presó permanent revisable que preveu el govern espanyol amb el projecte de reforma de la Llei del Codi Penal. La decisió s'ha aprovat a través d'una moció impulsada pel PSC i que, segons el seu portaveu, Pere Soler, vol oposar-se a 'una notable regressió respecte la llarga tradició humanitzadora de les penes'.

Escolta-ho

Soler ha explicat que el PSC ha presentat la moció apel·lant que Sant Cugat 'ha de ser coherent', ja que anteriorment s'hi havien presentat propostes de caire humanitari i de justícia social. A més, considera que el concepte de 'presó permanent revisable' és un 'eufemisme per referir-se a una cadena perpètua', que aniria en contra de la Constitució espanyola.

El portaveu socialista també assegura que, segons la carta magna, 'les penes privatives de llibertat i les mesures de seguretat restaran orientades vers la reeducació i la reinserció social' i que el projecte de reforma del govern espanyol va en contra d'aquest article.

Pere Soler

Segons la Constitució, les penes privatives de llibertat han d'estar orientades cap a la reeducació i la reinserció. Amb la nova llei aquest principi queda vulnerat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El PP hi ha votat en contra de la moció. Per al seu portaveu, Jordi Carreras, la llei 'és constitucional' i 'aquest tipus de privació de llibertat no és inhumana'.

Jordi Carreras

El Tribunal Constitucional diu que aquesta mena de pena és constitucional i la privació de llibertat, per dura que sigui, no es pot considerar inhumana en termes constitucionals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La moció s'ha aprovat amb 21 vots a favor - CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP - i quatre en contra dels regidors del PP i del regidor no adscrit, Bruno de Salvador.