Sant Cugat no demanarà la retirada del projecte de llei de cooperatives


Temes relacionats

Sant Cugat impulsarà el cooperativisme (20/mar/12)


  • Comparteix:

El ple ha rebutjat la moció de la CUP / Foto: Lluís Llebot

El ple ha rebutjat la moció de la CUP / Foto: Lluís Llebot

Sant Cugat ha rebutjat aquest dilluns una moció de la CUP per demanar la retirada del projecte de llei de cooperatives de la Generalitat. CiU i el PP hi han votat en contra i han defensat el projecte de llei perquè consideren que impulsa les cooperatives i adapta la seva regulació a la realitat.

El text demanava la retirada del projecte de llei de cooperatives perquè es comencés, de nou, l'elaboració d'un nou text que 'sorgeixi del debat i la participació de totes les cooperatives'. La moció també sol·licitava una llei que doni resposta a les necessitats actuals de les cooperatives i pretenia refermar el suport de l'Ajuntament al model cooperatiu. El regidor de la CUP, Ignasi Bea, ha subratllat que aquest projecte de llei 'erra el tret' perquè elimina 'els valors intrínsecs i l'essència' de les cooperatives, alhora que 'les mercantilitza'.

El text ha rebut el suport d'ICV-EUiA, que ha destacat que el projecte de llei és 'incomplert' i s'ha fet 'sense comptar amb el sector'. També hi ha votat a favor el PSC, que creu que cal modificar alguns elements de la iniciativa legislativa.

De la seva banda, el PP ha votat en contra de la moció i ha posat de manifest la necessitat de no idealitzar les cooperatives, alhora que ha afirmat que la regulació actual és excessivament rígida i sense flexibilitat. CiU també hi ha votat en contra, perquè considera que el projecte de llei fomenta la creació de cooperatives i en millora la gestió, tal com ha dit el regidor del grup municipal Carles Brugarolas.

Des de la CUP, s'ha lamentat que no s'hagi aprovat la moció tenint en compte que el 2012 el ple va donar suport a una altra moció per impulsar les cooperatives a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.