El ple de Sant Cugat rebutja la 'llei mordassa' impulsada pel PP


  • Comparteix:

La moció critica la 'llei mordassa' del PP

La moció critica la 'llei mordassa' del PP

Tots els partits del ple, excepte el PP, demanen la retirada de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana impulsada pel govern espanyol. En la moció aprovada al ple d'aquest dilluns, s'adverteix que el text, també conegut com a 'llei mordassa', posa en risc llibertats bàsiques com el dret a vaga.

ESCOLTA-HO

La moció, impulsada pel PSC i ICV-EUiA i amb els vots favorables de CiU i la CUP, subratlla que l'efecte combinat de les reformes de la Llei de Seguretat Ciutadana, el Codi Penal i la Llei de Propietat Intel·lectual pot ser 'devastador per a les llibertats públiques, tant als carrers com a les xarxes'. Segons els partits que hi han votat a favor, els canvis impulsats pel PP volen 'limitar el dret de reunió, de manifestació i la lliure expressió dels ciutadans'. Com a exemple d'això, la moció remarca que la nova Llei de Seguretat Ciutadana no només manté la sanció per l'assistència a protestes no comunicades sinó que eleva la seva quantia màxima fins als 600 euros. Un altre exemple és la creació d'una nova infracció de caràcter molt greu que recull multes de fins a 600.000 euros per a qui es manifesti sense avís previ en infraestructures o en instal·lacions en les quals es presten serveis bàsics per a la comunitat o als seus voltants.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha assegurat bona part de les infraccions recollides en el projecte de Llei de Seguretat Ciutadana estan dirigides a restringir el dret de reunió i manifestació.

Joan Calderon

Amb aquesta moció volem rebutjar la criminalització de la protesta.


El PP i el regidor no adscrit, Bruno de Salvador, hi han votat en contra. Els populars lamenten que s'anomeni al text 'llei mordassa' i recorden que manté el dret a manifestació, però limitant les actituds violentes i incíviques d'alguns individius que hi participen. El regidor del PP, Álvaro Benejam, ha defensat l'increment de les sancions econòmiques en aquest tipus d'accions perquè fins ara no han estat efectives.

Álvaro Benejam

Aquí no es prohibeixen les manifestacions però sí que es garanteix que no siguin violentes.


La Llei de Seguretat Ciutadana va ser aprovada en el ple del Congrés amb els vots de PP i del seus socis UPN i Partit Aragonès. Ara el text ja està en el Senat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.