El ple rebutja 'la violació sistemàtica dels drets humans' de l'Estat Islàmic


  • Comparteix:

La bandera del grup terrorista Estat Islàmic (EI) o Daesh

La bandera del grup terrorista Estat Islàmic (EI) o Daesh

CiU, el PSC i el regidor no adscrit han donat suport a la moció del PP per condemnar la violació sistemàtica dels drets humans per part de l'Estat Islàmic. Un text que, a petició de la resta de grups, ha ampliat la reprovació inicial que feien els populars de la persecució de la comunitat cristiana a altres col·lectius religiosos. ICV-EUiA i la CUP s'han abstingut per la deriva ideològica que consideren té la moció del PP.

ESCOLTA-HO

El plenari ha donat suport a comdemnar els actes terroristes perpetrats per l'organització terrorista de l'Estat Islàmic (ISIS) contra les minories cristianes i kurdes de Síria i altres col·lectius i grups religiosos, entenent-los com a constitutius d'una violació sistemàtica dels drets humans.

ICV-EUiA i la CUP han expressat la seva comdemna contra actes terroristes, però han remarcat que el text mostra un biaix ideològic de defensa del cristianisme, malgrat que la moció inicial s'ha ampliat incloent altres grups religiosos. El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha anat més enllà i ha demanat coherència al PP també per defensar les minories religioses a Catalunya.

Guim Pros

Costa entendre la defensa d'aquestes minories a quilòmetres de distància, quan hi ha l'alcalde de Badalona (PP) que demanar netejar els carrers d'immigrants.


El portaveu del PP, Jordi Carreras, ha deixat clar que el text inicial es referia únicament a la persecució cristiana per visibilitzar el conflicte Islam-Occident.

Jordi Carreras

La lluita entre Occident i Islam té molts segles de lluita, per això els hem posat en primer lloc.


Des de CiU, la mateixa alcaldessa ha defensat l'enriquiment que ha rebut el text. Per part del PSC, s'ha donat suport al text tot i que ha subratllat que és una 'defensa clara del món cristià'. El regidor no adscrit, Bruno de Salvador, s'ha felicitat perquè el text arribi a la sessió plenària i demostri que no hi ha 'assassinats de primera i de segona', en referència a la comdemna mundial dels atemptats de 'Charlie Hebdo'.

De la mateixa manera, el text manifesta la solidaritat de la ciutat als més de 200 cristians siris segrestats i a totes aquelles persones que han estat privades de llibertat per part del Califat de l'Estat Islàmic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.