Liquidat el pressupost 2014, amb la ràtio d'endeutament més baixa de la història


  • Comparteix:

El pressupost del 2014 de l'Ajuntament, liquidat

El pressupost del 2014 de l'Ajuntament, liquidat

L'Ajuntament liquida el pressupost de 2014 amb la ràtio d'endeutament més baixa de la història (55%), dos punts per sota de la xifra de l'any anterior, i amb una reducció del termini mitjà de pagament a proveïdors (29,7 dies). L'oposició admet la bona salut dels comptes municipals, però els partits d'esquerra haurien volgut més inversió social i el PP, menys pressió fiscal i una reducció de l'endeutament més accentuada.

ESCOLTA-HO

Tot i la situació de crisi, Brugarolas ha posat en valor que en els últims quatre anys la despesa en serveis socials ha augmentat un 40% i l'increment en la recaptació de l'IBI.

Carles Brugarolas

Havíem de redreçar el rumb i vam traçar un full de ruta. El resultat ha estat molt bo.


El PP destaca l'increment de recaptació del consistori des de 2008, any d'inici de la crisi, fet que indica, segons els populars, que la ciutadania ha suportat el pes de la crisi. El regidor popular Álvaro Benejam també ha criticat que les inversions de l'equip de govern se centrin en any electoral.

Álvaro Benejam

L'informe del secretari deixa clar que augmenta la inversió en any electoral.


El PSC creu que l'equip de govern ha fet una bona gestió tècnica amb els diners dels santcugatencs. Tot i això, ha trobat a faltar més despesa per garantir la cohesió social i lamenta la baixa execució de les inversions, tal com ha dit el regidor Michael Cáceres.

Michael Cáceres

Hauria calgut un esforç en la cohesió social de la ciutat.


ICV-EUiA diu que l'Ajuntament té una bona salut econòmica - en bona part, gràcies la recaptació de l'IBI - i que ara cal traslladar aquesta bona salut a tot el municipi. El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, defensa la tarifació social per evitar fractures socials al municipi i més inversió en habitatge.

Joan Calderon

Aquell plus que podria aportar la ciutat podia haver estat en polítiques socials, com l'habitatge de lloguer.


La CUP ha admès que les dades presentades per l'equip de govern són 'bones de nassos'. Tot i això, el regidor de la formació Ignasi Bea adverteix que als santcugatencs els costa cada vegada més arribar a finals de mes i que, per tant, cal 'més inversió social'.

Ignasi Bea

Les dades de l'observatori sociològic són pitjors i creiem que cal més inversió social.


El regidor no adscrit Bruno de Salvador ha lamentat la falta d'autocrítica en la liquidació del pressupost i que la ràtio d'endeutament encara no sigui prou baixa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.