Balcells tancarà la llista d'ICV-EUiA com a independent, tot i el pacte ERC-MES


  • Comparteix:

Casamitjana i Balcells en la presentació

Casamitjana i Balcells en la presentació

El periodista i membre de MES Josep Maria Balcells tancarà la llista d'ICV-EUiA a les municipals com a independent, tot i la coalició que el seu partit i ERC conformen de cara a les eleccions. Balcells espera servir de pont per facilitar un pacte postelectoral entre els partits d'esquerres de la ciutat.

La regidora i alcaldable d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, explica que li van demanar adherir-se a la llista ecosocialista un cop fracassades les negociacions per formar una gran confluència d'esquerres a Sant Cugat de cara a les eleccions municipals. Casamitjana valora l'experiència política de Balcells i la seva voluntat per arribar a un gran pacte de les esquerres, que la dirigent ecosocialista encara desitja aconseguir passats els comicis.

Roser Casamitjana

A ICV, crèiem que calia mantenir les portes obertes a qui volgués col·laborar amb el nostre programa i les nostres llistes. Ho vam proposar a les persones que van participar a les reunions pel pacte d'esquerres.


A títol personal, Josep Maria Balcells participarà de forma activa en la campanya d'ICV i continuarà implicat amb la formació passades les eleccions, tot i que descarta formar part del partit.

Josep Maria Balcells

Hi ha un compromís per part d'ICV, de MES i per part meva per mantenir l'aposta per un pacte d'esquerres. Mirarem per concretar-ho després de les eleccions. Sumar-me a la candidatura d'ICV és una manera de reforçar aquesta aposta.


Pacte entre ERC i MES
La decisió de Balcells arriba després que ERC i MES tanquessin un pacte a àmbit municipal per presentar-se a les eleccions municipals, amb la incorporació de l'exportaveu socialista Ferran Villaseñor al número 2 de la llista.

De CpC a MES
Josep Maria Balcells va ser diputat per Ciutadans pel Canvi (CpC) al Parlament de Catalunya. També va ser un dels impulsors de Nova Esquerra Catalana, de la qual va sorgir MES després de la confluència amb Moviment Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.