L'EMD amplia la subvenció a l'escola de música per problemes financers


  • Comparteix:

L'Escola de música té concessió privada

L'Escola de música té concessió privada

L'EMD amplia de 6.500 a 45.000 euros la subvenció anual a l'Escola de Música de Valldoreix davant la desaparició de l'ajuda de la Generalitat i així soluciona el desequilibri financer de l'equipament públic. La junta de veïns d'aquest dijous ha aprovat de forma unànime la modificació de les condicions de la concessió privada, en la qual l'entitat es compromet també a subvencionar les bonificacions per a famílies nombroses de les ordenances fiscals.

Arran d'una memòria presentada per l'empresa concessionària del servei, Quartettsatz, en què s'exposa els problemes financers de l'equipament, l'EMD ha ampliat la seva ajuda mentre la Generalitat no pugui fer efectiva la seva subvenció anual. En cas que el departament d'Ensenyament inclogui de nou la partida, l'EMD tornarà a abonar a l'escola els 6.500 euros previstos en el plec de condicions original.

La vocal d'Educació, Susanna Herrada, ha justificat la situació econòmica de la Generalitat i, per aquest motiu, considera que l'EMD ha de respondre i donar resposta als problemes financers del centre.

Susanna Herrada

Ja es van pujar les quotes al 2012 i apujar la subvenció a 15.000 euros. Ara l'hem pujat a 45.000. El que no pugui fer el departament d'Ensenyament ho farem nosaltres.


L'Escola de música no rep la subvenció de la Generalitat des de 2012. Unes ajudes del govern que van passar dels 94.200 euros el 2009 als 41.680 euros el 2011. L'any passat l'EMD ja va fer una modificació pressupostària per cobrir les necessitats econòmiques de l'espai i ara ha aprovat l'ampliació de l'ajuda, que inclou el concert de professors.

Altres motius que ha esgrimit l'empresa concessionària per demanar una ampliació de l'ajuda és l'increment de les despeses generals i de personal, i l'assumpció de noves.

Signatures contra la nova centralitat
A la junta de veïns, el president de l'EMD s'ha referit a la recollida de signatures que Gent per Valldoreix (GxV) ha presentat a l'entitat en contra del projecte de nova centralitat. Segons les dades exposades per Puig, de les 816 signatures recollides, un 58% són vàlides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.