El Col·lectiu Educació Viva portarà la seva demanda a la Generalitat


Temes relacionats

Una vuitantena de famílies demana una escola d'Educació Viva a Sant Cugat (12/mar/15)


  • Comparteix:

Moment de la presentació aquest divendres a la Casa de Cultura

Moment de la presentació aquest divendres a la Casa de Cultura

El Col·lectiu Educació Viva de Sant Cugat portarà la seva petició d'un centre públic a la ciutat amb aquesta metodologia d'aprenentatge a la Generalitat. Les famílies impulsores de la reivindicació han demanat ja una reunió amb els responsables d'Ensenyament. El col·lectiu sol·licita al govern que doni resposta en el sistema d'ensenyament públic a la demanda creixent que hi ha a la ciutat d'aquest model educatiu.

Exemple d'aquesta demanda creixent, diu el col·lectiu, és la vuitantena de famílies ha donat suport a la petició. De fet, el Col·lectiu Educació Viva de Sant Cugat ha aplegat aquest divendres a la Casa de Cultura unes 300 persones en l'acte de presentació pública i del seu manifest. En el text, els impulsors demanen al departament d'Ensenyament que doni resposta a aquesta demanda d'un centre públic a Sant Cugat on implantar el model d'educació viva en les diferents etapes.

El membre del Col·lectiu Educació Viva de Sant Cugat Jordi Piquero ha explicat a Cugat.cat que la seva petició no només inclou la possibilitat d'un centre de nova creació, sinó també l'opció d'adaptar un dels existents al municipi.

Jordi Piquero

Entenem que fer una escola nova és complex, però una escola ja existent es pot adaptar a aquesta pedagogia. Dependrà dels educadors.


De moment, el col·lectiu s'ha reunit amb membres de l'Ajuntament per exposar la seva petició i estan a l'espera de la resposta del departament d'Ensenyament.

El Col·lectiu Educació Viva Sant Cugat defensa aquest mètode d'escolarització lliure basat en l'aprenentatge vivencial, l'autonomia, l'autoregulació i l'educació emocional dels nens.

A Sant Cugat, l'únic centre públic que treballa amb aquesta pedagogia és l'escola bressol El Molí de les Planes, però a Catalunya existeixen diverses experiències en Educació Viva. De fet, l'acte de presentació d'aquest divendres ha tingut la participació d'educadors d'alguns d'aquests centres com les escoles El Martinet (Ripollet), Els Encants (Barcelona) i Ítaca (Manresa), i de l'institut Can Mas (Ripollet), a més de l'espai de joc L'Arbreda Creixent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.