Bellaterra reclama a la Generalitat la clausura de l'abocador de Can Fatjó


Temes relacionats

La uaSC i la FAV, preocupades pel futur de Can Fatjó dels Aurons (17/mar/14)

La Plataforma contra l'abocador de Can Fatjó denuncia les administracions públiques a l'Oficina Antifrau (19/abr/12)


  • Comparteix:

Abocador de Can Fatjó, limítrof amb Sant Cugat / Foto: Abocadorcanfatjo.cat

Abocador de Can Fatjó, limítrof amb Sant Cugat / Foto: Abocadorcanfatjo.cat

El president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, exigeix a la direcció general de Mines de la Generalitat que clausuri l'abocador de Can Fatjó, a tocar de Sant Cugat, perquè entén que s'està fent una activitat amb una llicència que no li correspon. Andreu considera que es podria tractar del 'moviment de terres il·legal més gran de la història de Catalunya'. Segons el govern local, l'empresa Puigfel només té llicència d'extracció minera i l'aprofita per fer 'un abocador amb capacitat per a 3,5 milions de tones'.

En la seva denúncia pública, el govern de l'EMD assegura que s'han fet moviments de terres superiors als 500.000 metres cúbics i amb uns costos superiors als 600.000 euros. 'Actualment, l'argilera té un forat d'uns 70 metres de fondària, quan l'explotació minera només n'autoritzava 20', asseguren.

Andreu ha explicat que el projecte d'abocador té 'incompatibilitat urbanística amb la normativa vigent', que reserva aquest espai per a equipaments. Segons el president de l'EMD de Bellaterra, 'no pot ser que amb una llicència d'explotació minera s'aprofiti per fer un abocador de residus amb capacitat per a 3,5 milions de tones'.

El ple extraordinari de març de l'EMD de Bellaterra ha aprovat per unanimitat una moció promoguda per una plataforma ciutadana on es reclama a la Generalitat de Catalunya que insti l'empresa Puigfel a la restauració immediata de l'abocador de Can Fatjó dels Aurons amb terres netes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.