Cal Temerari i el CASC demanen l'objecció fiscal a la despesa militar

El CASC porta 10 anys practicant l'objecció fiscal a la despesa militar

Política

Publicat el 1/abr/15 per Pablo Vázquez

L'espai autogestionat Cal Temerari i el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) posen en marxa una campanya d'objecció fiscal a les despeses militars. Els impulsors de l'acció insten els santcugatencs a rebutjar l'esborrany de la declaració de l'IRPF i els demanen desviar la part corresponent a entitats socials i solidàries.

La campanya s'engega quan falta una setmana per a l'inici de presentació de borradors de la declaració de l'IRPF corresponent al 2014. Els dos col·lectius es neguen a col·laborar amb l'Estat espanyol en les accions de guerra i el manteniment de l'estructura militar. L'objecció fiscal consisteix a separar una part de l'impost sobre la renda, la que correspondria a la despesa militar, i desviar-la a un projecte social i solidari.

Despesa militar espanyola
Els impulsors de la campanya denuncien que l'Estat espanyol superarà amb escreix el 6.853 euros de despesa militar anunciats pel govern. Segons el Centre Delàs d'estudis per la pau, les partides camuflades en altres ministeris i altres maniobres situaran la xifra final per sobre dels 17.000 milions d'euros.