Recoder dubta que els ajuntaments tinguin més competències si el PSOE postposa el nou finançament


  • Comparteix:

L'alcalde dubta de la factibilitat de les intencions de Maragall.

L'alcalde dubta de la factibilitat de les intencions de Maragall.

L'alcalde considera que la voluntat del president de la Generalitat de donar més competències als ajuntaments no és viable si no va acompanyada de més recursos. Lluís Recoder creu que aquest objectiu no serà factible si el govern del PSOE a Madrid diu que el nou sistema de finançament català no sera una realitat fins el 2008.

Lluís Recoder ha rebut amb els braços oberts la intenció de Pasqual Maragall d'engegar un procés de devolució de competències i recursos als ajuntaments. La iniciativa, que podria presentar-se al setembre, permetria que els consistoris tinguessin capacitat de decisió en matèria de salut, educació i cultura.

Recoder ha aplaudit la proposta que s'ha marcat el govern de la Generalitat, no obstant, l'alcalde ha remarcat que de res serviran més competències si els consistoris no reben més recursos econòmics del govern català:

Lluís Recoder

Les competències que tindríem afectarien, diu, àmbits com els serveis socials, l'ensenyament i la cultura. Però, no ens serveix de res competències sense recursos


Maragall ha recordat que Catalunya ha de disposar d'un nou sistema de finançament per poder retornar les competències als ajuntaments. Un tema que per Recoder és inaplaçable i que hauria de ser una realitat durant aquest mandat.

Amb aquestes paraules, l'alcalde es mostra decebut amb les paraules del ministre d'Administracions Públiques que va declarar que la reforma del finançament autonòmic podria ser una realitat en l'horitzó de 2008:

Lluís Recoder

Em preocupen molts les declaracions del ministre d'Administracions Públiques perquè el nou sistema de finançament hauria de ser realitat durant aquest mandat


Precisament el ple del mes d'abril ha donat llum verda a una declaració institucional sobre els 25 anys d'ajuntaments democràtics en què es remarca la necessitat de modificar l'Estatut per potenciar més les administracions locals.

El document exposa, entre d'altres coses, que el context polític amb la proposta d'un nou Estatut és immillorable per augmentar les competències i el finançament dels ens municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.