Òmnium Cultural prepara uns mesos plens d'activitats per engrescar els socis


  • Comparteix:

Representants d'Òmnium Cultural de Sant Cugat durant la presentació de les activitats

Representants d'Òmnium Cultural de Sant Cugat durant la presentació de les activitats

La delegació local d'Òmnium Cultural inicia la setmana vinent un nou trimestre d'activitats per revifar el procés sobiranista. 'Tornen les urnes, tornem al carrer' és el lema escollit per engrescar la ciutadania. El primer acte central serà el 'Superdissabte', una trobada de socis que se celebrarà el 18 d'abril a la Casa de Cultura amb l'objectiu de marcar les línies de treball de l'entitat a curt i mitjà termini.

Òmnium Cultural de Sant Cugat vol que el procés sobiranista torni a envair el carrer i que els 1.190 socis de la delegació local renovin forces de cara a les properes eleccions, tant municipals com nacionals, com ha explicat la presidenta local d'Òmnium, Maria Rosa Caballé.

Maria Rosa Caballé

Hi ha hagut uns moments de tranquil·litat i la gent preguntava si ens havíem desinflat, però hem tingut uns mesos de tranquil·litat per agafar aire i tornar al carrer.


Dimarts de la setmana vinent continuarà el cicle 'Estructures d'Estat vistes per santcugatencs' amb la xerrada de Joan Iglesias sobre 'Una hisenda a la catalana', a partir de dos quarts de vuit del vespre.

Dissabte 18 d'abril arribarà un dels actes principals de l'entitat. Serà el 'Superissabte' i consistirà en una trobada de socis durant el matí per debatre sobre els interessos que Òmnium ha de seguir a nivell nacional i, sobretot, de cara els comicis del 27 de setembre.

Les activitats continuaran per Sant Jordi amb el recital poètic 'A tota veu' i l'actuació del grup juvenil Blackward. L'endemà, 24 d'abril, Òmnium Sant Cugat se sumarà a 'Tots als Palau Sant Jordi', un acte amb totes les entrades exhaurides, tot i que ja s'estan preparant activitats complementàries a l'exterior perquè més gent se sumi a la iniciativa que tindrà lloc a Barcelona.

L'acte principal de maig serà la 10a Nit Literària, el dia 7 a La Masia, que comptarà amb l'escriptor santcugatenc Xavier Bosch com a prologuista, i dedicada al desaparegut poeta Francesc Garriga Barata.

El 3 de juny es lliurarà el 10è Premi Pere Ferrer de narrativa històrica breu i per Sant Joan es farà la tradicional rebuda de la Flama del Canigó.

El trimestre es tancarà l'última setmana de juny amb el 'Catalan weekend', una iniciativa que pretén que els catalans obrin les portes de casa al món per explicar-los que ès Catalunya, com funciona i per què vol ser independent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.