L'oposició es queixa de 'poca informació' sobre l'acord amb la família Grau-Garriga


  • Comparteix:

Exterior de la Casa Aymat

Exterior de la Casa Aymat

L'oposició lamenta la manca d'informació amb relació al document que l'equip de govern ha acordat amb la família Grau-Garriga, i que ha presentat al ple, a partir del qual podrà treballar el nou equip de govern per tirar endavant el Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil. El centre s'ubicarà a la Casa Aymat i la Masia de Can Quitèria, que es complementaran per a aquest projecte, que tindrà un espai de creació, recerca, investigació i formació, i una exposició permanent d'obres de l'artista santcugatenc.

ESCOLTA-HO

El projecte inicial ha estat elaborat per Pilar Parcerisas, autora d'una monografia sobre l'obra de l'artista. El document serà el punt de partida sobre el qual podrà treballar el nou equip de govern que es constitueixi passades les eleccions municipals.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha posat en valor l'acord assolit i ha assegurat que es tracta d'un projecte que ajudarà a 'situar Sant Cugat com a referent en l'àmbit cultural a tot el país, a Europa i més enllà'.

Xavier Escura

Serà un projecte que ajudarà a posicionar Sant Cugat com a referent en l'àmbit cultural i de creativitat a tot el país, a Europa i més enllà i que ens ajudarà a identificar com a ciutat.


Per la seva banda, tots els grups de l'oposició, excepte el PP, han criticat la manca d'informació per part de l'equip de govern respecte al projecte. La regidora d'ICV, Roser Casamitjana, ha explicat que pensaven que 'això era una idea', malgrat que han rebut 'l'informe de Pilar Parcerisas sobre el que artísticament seria bo per al centre'.

Roser Casamitjana

No ens hem sentit degudament informats. Pensàvem que això era una idea, però no tenim tota la informació sobre el tema.


Responent la pregunta de l'ecosocialista sobre el pressupost que comportarà el manteniment de la iniciativa, Escura no ha confirmat encara les despeses, que es podran especificar quan el projecte es desplegui amb la participació de 'tota la ciutat, tots els grups polítics i el consell de Cultura'.

Masia de Can Quitèria
L'edifici disposarà d'un espai per acollir la col·lecció permanent de l'obra de Grau-Garriga en tots els seus formats. El conjunt d'obres provindrà de la col·lecció de l'Ajuntament, que disposa de 38 obres de l'artista, del dipòsit de la Fundació Grau-Garriga i d'altres dipòsits particulars. A més, Can Quitèria també oferirà una sala per a mostres temporals i un espai dedicat a documentar la història del tapís. Després de la Festa Major s'iniciaran les obres d'adequació de l'edifici.

Casa Aymat
L'actual Museu del Tapís Contemporani, situat a la Casa Aymat, acollirà un espai complementari del Centre Grau-Garriga, amb els arxius de l'artista, una biblioteca d'art tèxtil, tallers pedagògics, residència d'artistes i un programa educatiu sobre art tèxtil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.