Les subvencions per millorar els sistemes d'aigües grises, disponibles al juny


  • Comparteix:

A Sant Cugat hi ha 213 sistemes de reaprofitament de l'aigua / Foto: ACN

A Sant Cugat hi ha 213 sistemes de reaprofitament de l'aigua / Foto: ACN

L'Ajuntament ha aprovat aquest dimarts la creació de subvencions per millorar els sistemes recol·lectors d'aigües grises, que podran sol·licitar-se durant el juny. Tal com va avançar Cugat.cat al març, el consistori oferirà un màxim de 1.500 euros per al finançament del 50% de la millora o reparació d'aquests aparells d'aprofitament de l'aigua. El pressupost consignat a aquestes ajudes és de 15.000 euros.

Els tècnics municipals han detectat un envelliment progressiu d'aquestes instal·lacions i, al 2015, vol potenciar-ne la renovació. Amb la substitució dels aparells recol·lectors s'espera reduir algunes de les molèsties i incidències més freqüents: males olors, mal color de l'aigua, excés de clor i elevat cost de manteniment.

Actualment, 4.561 habitatges santcugatencs disposen d'aquests sistemes d'aprofitament de l'aigua de dutxes, banyeres i rentamans. En els últims 14 anys, la ciutat ha reduït el consum d'aigua un 32% i se situa ara en 131 litres diaris per habitant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.