L'EMD inicia un procés per legalitzar les cases pendents d'enderrocament


  • Comparteix:

Josep Puig, a la dreta, acompanyat de Pere Brualla, cap dels Serveis Territorials de l'EMD / Foto: Premsa EMD

Josep Puig, a la dreta, acompanyat de Pere Brualla, cap dels Serveis Territorials de l'EMD / Foto: Premsa EMD

L'EMD de Valldoreix ha iniciat un procés d'impossibilitat legal d'execució per no haver d'enderrocar tres cases edificades amb llicències de reparcel·lació i obres 'fraudulentes', propietat de l'empresa Bei Barcelona, tal com va sentenciar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Tot i que la sentència és ferma, l'EMD ha trobat una 'solució' que no ha volgut especificar per legalitzar 'part o la totalitat de les obres', i que ha de presentar als jutjats abans de finals de maig, amb la intenció que la repercussió econòmica sigui nul·la.

El cap de Serveis Territorials de l'EMD de Valldoreix, Pere Brualla, ha explicat que aquest procés té l'acceptació inicial del TSJC.

Pere Brualla

Hi ha altres vies d'impossibilitat d'execució que és legalitzar, i aquesta és la via que s'ha presentat ara i el TSJC l'ha acceptat. Ara s'ha de presentar la llicència de legalització.


Tot i això, el TSJC ha multat l'EMD amb 1.000 euros, que ha pagat directament el president Josep Puig, per no haver executat encara la sentència una vegada expirat el temps per fer-ho.

El cas
El cas neix al 2002 quan dos veïns van denunciar la reparcel·lació i la construcció il·legal de tres cases. Malgrat que l'assumpte va quedar arxivat el gener de 2014, el recurs d'apel·lació dels denunciants va ser estimat pel tribunal, que va condemnar l'EMD a demolir els habitatges.

El TSJC també anul·la el decret de l'entitat municipal en què concedia una nova llicència de reparcel·lació per legalitzar les cases. Segons la resolució judicial, amb data de 12 de novembre, l'administració tenia tres mesos per fer efectiu l'enderroc una vegada rebés la sentència.

Bei Barcelona
La propietat de les cases és de l'empresa Bei Barcelona, que no és la primera vegada que afronta un enderrocament del seu patrimoni. El 2007 es van demolir els polèmics 'tres xalets' construïts il·legalment en zona verda a Valldoreix el 2001. L'actuació, executada de forma subsidiària per l'EMD, complia una sentència del TSJC que anul·lava de ple dret les llicències atorgades. Les cases es van construir en zona verda amb una llicència de rehabilitació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.