Ignasi Guardans anuncia que lluitaran pel reconeixement del català com a llengua oficial a la UE


  • Comparteix:

Guardans ha visitat la seu de CDC a Sant Cugat per presentar el projecte de Galeusca.

Guardans ha visitat la seu de CDC a Sant Cugat per presentar el projecte de Galeusca.

L'exdiputat de CiU Ignasi Guardans ha presentat a Sant Cugat el programa electoral de Galeusca- Pobles d'Europa, la coalició electoral que integren CiU, PNB i BNG per concòrrer a les eleccions europees. Guardans, cap de llista de la formació, ha reclamat una Europa compromesa que tingui més present a les nacions sense Estat i que atorgui al català el reconeixement com a llengua oficial de la UE.

Ignasi Guardans, diputat per CiU al Congrés en l'últim govern del PP, encapçala la llista de la coalició Galeuska- Pobles d'Europa que aplega als nacionalistes de Catalunya, País Basc, Galícia, València i Mallorca. CiU, PNB i BNG van signar dilluns a Madrid el pacte de coalició per concòrrer a les eleccions europees el proper 13 de juny.

Guardans ha visitat Sant Cugat per explicar el projecte de Galeusca per l'Europa dels 25. Una Europa que, segons el cap de llista, ha de ser una comunió de pobles on les nacions sense estat puguin deixar la seva petjada i transmetre els seus valors. Guardans diu que aquest pla passa per una UE més oberta i compromesa amb les veus de totes les regions:

Ignasi Guardans

Un Estat no pot actuar amb legitimitat si no defensa el seu poble


Galeusca considera que la seva presència al Parlament crearà una Europa més forta i sòlida de cara a l'exterior. Una visió que es veurà reforçada, diuen, si s'aconsegueix el reconeixement de la llengua catalana com a idioma oficial dins la Unió Europea.

En aquest sentit, Ignasi Guardans ha afirmat que demanaran que la futura Constitució Europea accepti el dret ciutadà de comunicar-se en la nostra llengua en qualsevol institució de la UE:

Ignasi Guardans

Si Espanya no ho reconeix els catalans serem els únics que no podrem parlar el nostre idioma a les institucions europees


Després d'Ignasi Guardans, la llista de Galeusca- Pobles d'Europa la continuen el penevista Josu Ortuondo i Camilo Nogueira, del BNG, al número 3.
La presentació a Sant Cugat del programa electoral de la coalició nacionalista s'ha fet a la seu de CDC, que s'ha omplert a vessar de militants i simpatitzants de Convergència Democràtica de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.