Wert vol un període extra de preinscripció per a qui vulgui escolarització en castellà


  • Comparteix:

El govern espanyol vol que les famílies puguin escollir el castellà com a llengua vehicular a les escoles

El govern espanyol vol que les famílies puguin escollir el castellà com a llengua vehicular a les escoles

El govern espanyol ha presentat un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per 'obrir un període addicional' de preinscripció escolar perquè les famílies que ho vulguin puguin triar el castellà com a llengua vehicular. És una proposta que el mateix ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que ha especificat després que la secretaria d'estat d'Educació afirmés que l'objectiu del recurs és que es repetissin les inscripcions perquè 'el formulari d'inscripció no inclou una casella' perquè els pares puguin elegir l'escolarització en castellà. Wert aclareix que el recurs no invalida les matriculacions ja fetes.

Wert ha aclarit aquest dimecres que el recurs del seu ministeri al TSJC perquè es repeteixin les preinscripcions i s'inclogui l'opció del castellà com a llengua vehicular no invaliden les matrícules ja fetes. 'El recurs que ha presentat l'Abogacia de l'Estat no pretén anul·lar la matriculació, la preinscripció és perfectament vàlida, ni afectar el procés de matriculació', ha assegurat el ministre. Segons Wert, la intenció és obrir un 'període addicional' perquè les famílies que vulguin una escolarització en castellà puguin triar aquesta opció. 'Les famílies no tenen perquè pensar que està en qüestió pel procés, perquè no ho està', ha reiterat.

En aquest sentit, ha recordat la sentència del TSJC que establia que la presència del castellà a l'escola fos del 25% i ha afirmat que l'imprès de preinscripció no oferia aquesta possibilitat. Segons ha dit, en l'àmbit lingüístic 'es limitava a preguntar quines eren les llengües que coneixia el nen o nena'.

Al seu recurs davant el TSJC, que ja ha estat admès a tràmit, el ministeri demana com a mesura "cautelar" que s'obri un nou termini de preinscripció als centres d'infantil, primària i ESO 'on les famílies puguin elegir per qualsevol mitjà el castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament dels seus fills'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.