Membres locals d'UDC, en el manifest del sí o no a la independència el 14J


  • Comparteix:

Logotip d'UDC

Logotip d'UDC

Tres representants locals d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), el president de la comissió d'economia i conseller nacional, Carles Brugarolas; el president comarcal, Xavier Amador, i el diputat i president de la intercomarcal, Joan Recasens, han signat aquest dimecres el manifest que proposa votar 'sí o no' a la independència en el procés participatiu intern democristià del 14 de juny. El document, signat per 24 persones i adreçat a la direcció del partit, considera que la independència 'ha esdevingut l'única opció per fer front als reptes del país'.

'¿Voleu que UDC es comprometi per una Catalunya independent en el marc de la Unió Europea?' és la pregunta que proposa aquest bloc sobiranista i que adreça a la direcció democristiana de cara a tirar endavant la consulta del 14J entre les files democristianes.

Els signants consideren que la formació, com a membre del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, és una peça imprescindible del catalanisme polític i que l'anunci del 27S obliga els membres a 'posicionar-nos clarament sobre el futur nacional de Catalunya'. Una tesi que comparteix el president comarcal d'UDC, Xavier Amador.

Xavier Amador

Els militants i l'opinió pública han d'entendre el posicionament de tots els partits polítics. I les ambigüitats comporten uns resultats que després es paguen.


El conseller nacional democristià Carles Brugarolas creu que el seu partit ha de 'remar clarament i sense fisures a favor del procés' i que, per tant, s'ha de posicionar clarament.

Carles Brugarolas

El que hem de fer és posar el nostre partit a remar clarament i sense fisures a favor del procés, des de la meva opinió. Per poder-ho fer hem de fer-ho explícit i votar-ho.


El document compta amb el suport de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i l'expresident de la cambra i president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol.

El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, és l'encarregat d'elaborar la proposta de pregunta, que portarà al comitè de govern del partit el dia 2 de juny perquè sigui votada. El grup promotor del manifest va començar a buscar adhesions a la pregunta sobre la independència davant la incertesa de la proposta que ha de plantejar el secretari general de la formació,



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.