Raül Romeva llegirà el manifest de l'arribada de la Flama del Canigó


  • Comparteix:

Raül Romeva / Foto: ACN

Raül Romeva / Foto: ACN

Sant Cugat tornarà a rebre el 23 de juny la Flama del Canigó en una tradició que enguany tindrà l'escriptor i doctor en Relacions Internacionals Raül Romeva com a responsable de la lectura del manifest. L'acte, organitzat per Òmnium Cultural, també comptarà amb els Diables, els Bastoners, el Grup Mediterrània i sardanes.

Sant Cugat se suma un any més a la celebració que vincula les diferents terres dels Països Catalans en la celebració del seu patró comú, Sant Joan. De la mà d'Òmnium Cultural, la ciutat rebrà la flama que recorre, des del cim de la muntanya del Canigó, les diferents terres de parla catalana. La presidenta de la delegació local d'Òmnium Cultural, Maria Rosa Caballé, ha recordat la importància d'aquesta celebració per als Països Catalans.

Maria Rosa Caballé

La Flama del Canigó és l'única festa que ens agrupa a tots els Països Catalans i estem d'enhorabona amb els resultats de les Illes i el País Valencià. Ens fa il·lusió.


Com anys anteriors, la flama serà rebuda a l'ajuntament i, després d'una cercavila, a la plaça d'Octavià. En els dos espais es llegirà el manifest d'enguany, a càrrec de Raül Romeva. Caballé ha destacat que Romeva és una persona molt vinculada a la ciutat i ha estat coordinador del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir.

Maria Rosa Caballé

El Raül té una implicació especial amb Sant Cugat, viu el poble i està implicat. És idoni per fer el manifest.


Romeva ha destacat que ara és un moment important per parlar del futur del país, però també per reivindicar el camí fet fins ara.

Raül Romeva

Tenim una història compartida. Tot això és resultat d'una trajectòria històrica i vital.


Segons la previsió d'Òmnium Cultural, els actes començaran a les sis de la tarda a la plaça d'Octavià amb les actuacions de l'escola de dansa del Grup Mediterrània, els Bastoners i sardanes, mentre esperen la flama després de la rebuda institucional a la plaça de la Vila, on també està previst un enlairament de globus. Els actes acabaram com és habitual de nou amb sardanes, l'encesa de la foguera i coca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.