ERC-MES no entrarà al govern però obre la porta a suports puntuals amb CiU


  • Comparteix:

Els líders locals d'ERC-MES

Els líders locals d'ERC-MES

ERC-MES no formarà part del govern municipal amb CiU. Les dues candidatures s'han reunit aquest dimecres, però cap no ha expressat la voluntat perquè els republicans formessin un govern de coalició amb la federació nacionalista. ERC-MES sí que s'ha compromès, però, a donar suport puntual al govern liderat per Mercè Conesa.

ERC-MES aposta per dur a terme 'una oposició constructiva'. La coalició donarà suport a l'Ajuntament en tres àmbits d'actuació: una nova manera de governar la ciutat basada en una política més propera als ciutadans, impulsant polítiques socials i lluitant contra les desigualtats, i treballant pel procés sobiranista.

La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha explicat a Cugat.cat que la formació treballarà des de l'oposició 'perquè així ho han volgut els santcugatencs'.

Mireia Ingla

Ens toca fer feina des de l'oposició, que és com ho han decidit els santcugatencs. Des de l'oposició també es pot fer política municipal i és la nostra responsabilitat. CiU ha de governar la ciutat perquè això ho ha volgut la ciutadania. Estic segura que tindrem una bon relació.


Els pressupostos municipals són un dels punts on CiU podria comptar amb el suport d'ERC-MES. Ingla s'ha mostrat convençuda de la possibilitat d'arribar a un acord 'perquè l'objectiu és el mateix, fer de Sant Cugat un lloc millor per viure-hi', ha explicat.

Mireia Ingla

Parlarem i estem convençuts que ens posarem d'acord perquè l'objectiu és el mateix, fer de Sant Cugat un lloc millor per viure-hi. Hem expressat la nostra voluntat d'analitzar els pressupostos partida per partida perquè ens permeti posar-nos d'acord amb el conjunt i es puguin tirar endavant.


Després d'haver-se reunit amb CiU i la CUP-PC, ERC-MES es reunirà aquest divendres amb ICV-EUiA i el PSC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.