Conesa: 'Ofereixo mà estesa a l'oposició per consensuar els projectes de ciutat'


  • Comparteix:

Moment en què Conesa ha promès el càrrec / Foto: Localpres

Moment en què Conesa ha promès el càrrec / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Mercè Conesa, estén la mà a l'oposició per afrontrar els propers quatres anys i assegura que ha entès el missatge de la ciutadania d'haver de governar sense la majoria absoluta del darrer mandat. En el discurs d'investidura del ple d'aquest dissabte, Conesa ha explicat que la inversió social, un pla estratègic de Sant Cugat i el compromís amb el dret a decidir de Catalunya seran pilars bàsics de les polítiques municipals. CiU començarà el mandat amb un govern en solitari, després d'obtenir 11 de 25 suports en la votació de l'elecció d'alcalde.



ESCOLTA-HO

Conesa ha començat el discurs amb un missatge a l'oposició: es treballarà per generar un clima d'entesa per consensuar els projectes de ciutat. En aquest sentit, la reelegida alcadessa ha subratllat que la ciutadania demana a les formacions esforços de consens i de diàleg en benefici de l'interès general.

Inversió social, prioritat de govern
Un dels eixos de govern serà, segons Conesa, la inversió social, amb especial èmfasi en l'educació i la capacitació i generació d'oportunitats per a les persones. Sense deixar de treballar per la millora econòmica i les polítiques socials, l'alcaldessa creu que cal prioritzar les polítiques públiques per garantir el progrés humà.

Mercè Conesa

L'objectiu de les polítiques públiques ha de ser crear un ambient propici perquè els éssers humans gaudeixin d'una vida autònoma, saludable i creativa.


Un altre dels reptes dels propers quatre anys serà l'elaboració del Pla Estratègic de Sant Cugat, una eina que ha de servir, afirma Conesa, per aprofitar les potencialitats del municipi. D'aquí també sorgiran les prioritats del Pla d'Actuació Municipal.

Mercè Conesa

Torno a oferir la mà estesa per trobar consensos per abordar plegats en aquest mandat l'elaboració del Pla Estratègic. Un pla que ha de servir per posicionar-nos entre el conjunt de municipis i aprofitar les nostres potencialitats.


Altres propostes
La construcció de l'institut Leonardo da Vinci, del PAV 3 i de la biblioteca central urbana són altres deures per al proper mandat. El futur de La Unió, la reforma del Mercat Vell i la rehabilitació del barri de Sant Francesc també han tingut espai en el discurs de Conesa.

Un dels anuncis destacats de Conesa ha estat la intenció d'activar un òrgan de gestió del Monestir que impliqui les administracions, l'església, la ciutadania i les entitats. Un altre ha estat el compromís de fer participatiu el 10% del pressupost d'inversió municipal anual.

Sant Cugat, amb el dret a decidir
Conesa també ha posat en valor que 20 dels 25 regidors del ple defensen el dret a decidir de Catalunya i ha demanat als partits contraris a aquesta opció - C's i el PP - que respectin la majoria del ple municipal. En aquest sentit, ha recordat que es va presentar a les eleccions com una candidata independentista.

Mercè Conesa

Encoratjo a treballar de manera conjunta per la independència perquè el 27S assolim una gran majoria que ha de permetre aquest objectiu: la llibertat del nostre país.


Conesa ha promès el càrrec per imperatiu legal i ha dit que treballarà per la sobirania de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.