ICV acusa CiU de 'finançament irregular' per rebre per duplicat l'aportació al grup municipal


  • Comparteix:

Boix considera que no es tracta només d'un 'error administratiu'

Boix considera que no es tracta només d'un 'error administratiu'

Iniciativa per Catalunya Verds ha acusat Convergència i Unió de finançament irregular per haver ingressat dues vegades l'aportació econòmica al grup municipal, una vegada en nom de CDC i una altra en nom d'UDC. Des de la federació nacionalista asseguren que es tracta d'un error administratiu ja corregit, i acusen l'oposició d'utilitzar políticament una qüestió 'menor'.

ICV considera que el 'suposat error' en les aportacions públiques al grup municipal del CiU és, en realitat, un 'cas flagrant' de finançament irregular i, a més, amb recursos públics. Segons la formació ecosocialista, és 'incomprensible' que fins ara els responsables de CiU no hagin detectat el doble finançament, que s'ha estat produint durant tot un any, i per tant, creuen que argumentar un error administratiu no és suficient.

Xavi Boix, portaveu d'ICV, considera que hi ha hagut 'desídia' sobretot per part d'UDC.

Xavi Boix

No adonar-se d'un error en el quasi el cent per cent de l'aportació és molt greu, crec que hi ha hagut desídia per part d'UDC.


Davant d'aquesta situació, els ecosocialistes han reiterat la seva petició perquè tots els partits polítics facin públics els seus comptes, aportacions i despeses en les campanyes electorals, i proposen que en el cas de les aportacions públiques que reben els grups municipals, aquestes es facin públiques a la web municipal.

Des de la federació nacionalista, de la seva banda, responen que es tracta d'un 'error administratiu' que ja s'ha corregit, i acusen l'oposició de voler desgastar políticament CiU. El president d'UDC i sotspresident de la federació, Joan Recasens, creu que és 'trist' que l'oposició intenti aprofitar-se d'errors com aquest.

Joan Recasens

Intentar buscar desgast polític amb aquesta qüestió és pobre i una mica trist.


La denúncia del finançament doble del grup municipal de Convergència i Unió ha sortit a la llum arran d'una pregunta del PP durant el ple corresponent al mes d'abril i ha estat confirmada pels interventors de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.