Polèmica a Valldoreix pels sous del govern i de l'oposició de l'EMD


  • Comparteix:

Vocals de l'equip de govern i l'oposició

Vocals de l'equip de govern i l'oposició

La CUP-PC, ERC-MES i C's s'uneixen per carregar contra la decisió de l'equip de govern de l'EMD de Valldoreix d'apujar el sou als vocals de govern. L'oposició exposa en un comunicat conjunt que les retribucions dels quatre vocals de CiU-Actuem s'han incrementat, mentre que les dels vocals de CUP-PC, ERC-MES i C's s'han vist reduïdes. L'equip de govern remarca que només hi ha un membre amb dedicació exclusiva i que l'increment de sous es deu a l'augment de les dedicacions horàries.

Els vocals Bernat Gisbert i Xavier Gavaldà, de l'equip de govern, rebien el mandat anterior 14.250 euros l'any. Ara amb l'increment passaran a cobrar 15.500 euros anuals amb una dedicació parcial de 18,7 hores setmanals. Els altres dos vocals, Susanna Herrada i Joaquim Castelló, passaran de cobrar 14.250 euros a rebre cada any 26.100 euros, amb una dedicació parcial de 28,1 hores setmanals.

Els vocals de l'oposició rebien per la seva feina durant el mandat anterior 9.200 euros l'any. Ara els seus emoluments passen a 5.040 euros per any.

Des de la CUP-PC, el vocal Ferran Margineda s'ha mostrat sorprès per les xifres dels salaris dels vocals de l'equip de govern i ha afirmat que la feina d'aquests vocals és igual de valuosa que la dels membres de l'oposició.

Ferran Margineda

Em pregunto si tenen més valor els vots que genera CiU que els vots de la resta. Governaran pels seus i deixaran de banda els interessos de la gent?


El portaveu d'ERC-MES, Noël Climent, considera 'una vergonya' la decisió del govern presidit per Josep Puig. Climent considera que el nou equip no segueix les intencions expressades en la presa de possessió en la qual va destacar la voluntat d'arribar a acords amb l'oposició. Climent ha recordat que mentre l'equip de govern s'apuja el sou, els treballadors de l'EMD el tenen congelat.

Noel Climent

Si es tracta que tots ens reduïm el salari perquè els treballadors que el tenen congelat puguin tenir un petit augment, encantats. Però això ens fa vergonya.


La portaveu de C's, Susana Casta, s'ha mostrat en la mateixa línia i ha reivindicat la feina que exerceixen els partits de l'oposició.

Susana Casta

Heu fet un estalvi molt important però mai amb els vostres sous.


El vocal d'Economia, Xavier Gavaldà, ha recordat que LRSAL permet un màxim de tres membres electes amb dedicació exclusiva i que l'equip de govern ha optat només per un: Josep Puig. Gavaldà ha justificat l'augment de sou perquè s'ha incrementat la dedicació per hores dels vocals.

Xavier Gavaldà

És veritat que el sou augmenta però la dedicació augmenta més que el sou. Es veurà que fem més hores que 28.


Les retribucions s'han aprovat aquest dijous a la junta de veïns amb els vots a favor de CiU-Actuem i els vots en contra de la CUP-PC, ERC-MES i C's. El sou de Josep Puig queda congelat en 43.710 euros.

Compatibilitat del president amb l'activitat professional privada
La junta de veïns, convocada en sessió extraordinària i sense audiència pública, també ha tractat la declaració de la compatibilitat del president per exercir l'activitat professional privada. El punt ha rebut els vots a favor dels vocals de CiU-Actuem, el contrari de CUP-PC i ERC-MES i l'abstenció de C's. La CUP-PC ha demanat que s'auditi l'activitat professional externa de Puig i ERC-MES ha exigit transparència perquè l'EMD mai no tingui vincles amb l'empresa de Puig. El president ha abandonat la junta en aquest punt i no ha votat en ser part implicada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.