El cartipàs i l'estructura directiva de l'Ajuntament suposen un estalvi del 13%


  • Comparteix:

Moment del ple

Moment del ple

El cartipàs i l'equip directiu de l'Ajuntament per al nou mandat suposen un estalvi del 13% respecte els quatre anys anteriors. En xifres absolutes, es passarà de l'1,9 milions anuals del mandat passat a l'1,6 per a l'actual. Això es deu, en bona part, a la reducció de càrrecs de confiança i de directius eventuals - passen de 17 a 13 - i del nombre d'integrants de l'equip de govern, de 15 a 11. Les retribucions del personal electe, dels càrrecs de confiança i dels directius continuen congelades.



El cartipàs
Hi ha 11 regidors a l'equip de govern, tots de la candidatura de CiU. Els cinc tinents d'alcalde i dos regidors tindran dedicació exclusiva (Educació, Universitat i Família, i Esports i Joventut). Un altre regidor tindrà dedicació exclusiva amb acumulació de funcions (Comunicació, Informació, Innovació i Govern Obert). Els altres dos regidors tindran dedicació parcial (Medi Ambient i Comerç).

Els sous bruts anuals seran:

- Alcaldessa: 75.000 euros
- Tinents d'alcaldes en dedicació exclusiva: 60.745 euros
- Regidora en dedicació exclusiva i acumulació de funcions: 59.795 euros
- Regidor en dedicació exclusiva: 47.530 euros
- Regidor en dedicació parcial: 28.430 euros

Respecte el darrer mandat, hi ha una reducció del 14%, un total de 97.200 euros, i la massa salarial pressupostada per al govern local és de 590.000 euros. En aquest sentit, cal remarcar que dos tinents d'alcalde (Carmela Fortuny i Damià Calvet) no rebran retribució del consistori perquè tenen càrrec a la Generalitat. Tots els regidors de l’equip de govern renunciaran a cobrar qualsevol dieta de l'Ajuntament.

L'equip directiu
El nombre de càrrecs directius i eventuals passa de 17 a 13. Els càrrecs directius eventuals seran nou i comporten un estalvi de 195.000 euros, un 24% de cost menys que en el darrer mandat. Els càrrecs de confiança seran quatre i generen un estalvi de 27.000 euros, un 11% de despesa menys.

Els sous bruts anuals dels càrrecs de confiança són:

- Cap de gabinet d'alcaldia: 75.590 euros.
- Cap de premsa i comunicació: 61.000 euros.
- Cap de protocol: 48.000 euros.
- Cap de secretaria d'alcaldia: 45.960 euros.

Els sous bruts anuals dels 13 integrants del personal directiu oscil·len dels 83.270 euros de la gerència als 61.000 de dos sots-directors: el d'Innovació i el de Districtes.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat el model presentat aquest divendres al ple.

Mercè Conesa

És més transparent presentar el quadre directiu cada quatre anys. Si hi ha canvi polític, es poden fer els canvis que es vulgui.


Grups municipals
Les retribucions que reben els secretaris dels grups municipals és l’única partida que creix pel fet que, amb el nou mandat, passen de cinc a set partits. Tot i que aquestes compensacions continuïn congelades, hi ha un increment global de 52.880 euros a l'any, un 33% més que en el darrer mandat. Tots els partits tindran un secretari, excepte CiU, que en disposarà de dos.

Cada grup municipal rebrà una assignació fixa de 9.000 euros a l'any i una assignació per cada regidor electe de 6.000 euros anuals.

Els regidors de l'oposició rebran dietes pels següents conceptes:

- Assistència als plens: 500 euros
- Assistència als plens extraordinaris: 540 euros
- Assistència a les comissions informatives: 470 euros
- Assistència a la comissió informativa de comptes: 300 euros
- Assistència a junta de portaveus: 350 euros

El nombre màxim d'assistència a comissions informatives retribuïdes és de dos. El nombre de comissions del mandat és de vuit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.